Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ FOTO: Blăjeanul Cristian Boitor și alți cinci tineri arestați preventiv în dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma audierilor efectuate de procurorii DIICOT Alba Iulia, în dosarul care vizează destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, pe numele a șase dintre suspecți au fost formulate cereri de arestare preventivă.

UPDATE: Magistrații de la Tribunalul au admis propunerea procurorilor. Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Sarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea, care vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile iar Constantin Daniel Boitor a primit mandat de arestare în lipsă.

proxenet01

”Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii: Boitor Ioan Sorin Cristian, ?arlea Valentin Dan, Szabo Laszlo Daniel, Ungurean Sabău Vasile Florin, Borcea Marius Vasile ?i Boitor Constantin Daniel, şi în consecinţă: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Boitor Ioan Sorin Cristian, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv.2. Şarlea Valentin Dan, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 3. Szabo Laszlo Daniel, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 4. Ungurean Sabău Vasile Florin, 2, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 06.03.2016, până la data de 04.04.2016 inclusiv. 5. Borcea Marius Vasile, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 05.03.2016, până la data de 03.04.2016 inclusiv. 6. Boitor Constantin Daniel, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. (…) Pronunţată în camera de consiliu, azi 05.03.2016, ora 18:50”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

––––––––––––––––

Reamintim că la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională.

În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

[nggallery id=1715]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea