Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE. Bilanțul celor infectați cu coronavirus în România a ajuns la 70. Un bărbat și o femeie din Mehedinți, ultimele cazuri. Bărbatul venise ieri din Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
UPDATE. Bilanțul celor infectați cu coronavirus în România a ajuns la 70. Un bărbat și o femeie din Mehedinți, ultimele cazuri. Bărbatul venise ieri din Italia

Potrivit ultimelor informații, numărul total al persoanelor de la noi din țară, infectate cu coronavirus a ajuns la 70, cele mai recente două cazuri fiind din Medehiți și se află în carantină. Înainte de acestea, cele mai recente ultime 4 cazuri de îmbolnăvire erau din Constanța, fiind vorba despre o femeie și trei bărbați, care au fost declarați infectaț. Din totalul de 70 de cazuri, 11 dintre ele au fost declarate doar astăzi.

UPDATE: Caz 69 și 70

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, revenit din Italia în data de ieri, 12 martie și o femeie în vârstă de 52 de ani, din Mehedinți, care a intrat în contact cu bărbatul sunt ultimele două cazuri confirmate. Ambele se află în carantină.

Cazurile 65, 66, 67 și 68 se află în autoizolare acasă și vor fi transportați la secția de boli infecțioase a Spitalului județean.

Este vorba despre un bărbat de 57 de ani, soția acestuia, în vârstă de 56, fiul bărbatului de 57 de ani și un asistent personal, în vârstă de 51 de ani.

Dintre cei 68 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

Din fericire, în județul nostru, momentan nu a fost confirmat niciun caz. În acest moment, un număr de 19 persoane sunt în carantină, iar 171 sunt izolate la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 12 martie, au fost înregistrate 1.170 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.826 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

De asemenea, se pare că și un parlamentar român s-ar fi infectat cu coronavirus, după ce a participat la o reuniune internațională. Acesta se pare că, nu a intrat în contact cu nicio persoană după întoarcerea în țară.

Alte cinci cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în dimineața zilei de astăzi, vineri, 13 martie.

Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, care a intrat în contact cu o altă persoană care a călătorit în Germania.

Au mai fost infectați un bărbat de 53 ani, contact (coleg birou) cu un membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, o femeie de 48 ani şi o tânără de 22 de ani, membre ale familiei bărbatului de 53 de ani, şi un tânăr de 23 de ani, contact al familiei bărbatului respectiv.

Astfel, inconștiența fostului ofițer MAI, internat la Spitaul Dimitrie Gerota a infectat deja nu mai puțin de 13 persoane.

Grupul de Comunicare Strategică, reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea