Rămâi conectat

Actualitate

Una din opt persoane vindecate de COVID-19 moare din cauza altor boli luate din spital. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproximativ o treime din pacienții care au fost vindecați de COVID-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni, iar unul din opt pacienți moare, arată un studiu britanic.

Studiul a fost realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) și a descoperit efecte devastatoare pe termen lung asupra pacienților COVID care au avut o formă severă a bolii.

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au murit.

”Acesta este cel mai mare studiu în rândul persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu Covid-19”, spune Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului și profesor în domeniul diabetului și medicinii vasculare.

Ionuț Nistor, medic nefrolog: Sunt pacienţi care din perspectiva funcţiei respiratorii sau cardiovasculare, nu erau documentati cu afectiuni cronice inainte de infectia cu SARS CoV 2, iar după o spitalizare prelungită si după ce au fost nevoiti sa treacă prin această infectie, dar din pacate, de la inceput cu formă medie sau severă, au ramas cu sechele.

Dacă la majoritatea tinerilor, reacţiile post Covid durează până la 3 luni, la vârsnici persistă mai mult şi pot duce inclusiv la deces. Medicul infecţionist Andrei Rogoz îţi spune ce trebuie să ai în vedere, în funcţie de gravitatea infecţiei pe care ai avut-o.

Andrei Rogoz, medic infecţionist: În funcție de evoluția clinică, de ce simptome prezintă la distanţă, rămâne să fie monitorizat fie prin medicul de familie, fie la un nivel mai avansat, într-un cabinet de pneumologie, boli infecțioase sau de cardiologie.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea