Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea „1 Decembrie 1918” vrea să acorde 12 burse de performanță științifică. Calendar și condiții de acordare

În ciuda efortului ce trebuie depus pentru obținerea acesteia, cuantumul bursei acordate pentru cercetare este mai mic decât cel al bursei de performanță I sau II!

Studenții începând din anul II și masteranzii Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia care au o activitate academică şi ştiinţifică foarte bună şi care au înregistrat performanţe meritorii în activitatea de cercetare ştiinţifică pot solicita obținerea bursei de performanță științifică, acordată conform regulamentului actualizat recent de Senatul UAB.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Înscrierea candidaţilor va avea loc în 23 – 24 aprilie, la ora 23.00, iar dosarele se depun pe adresa de e-mail [email protected] a Centrului pentru Cercetare Ştiinţifică al UAB. Bursa de performanţă ştiinţifică se acordă pe o perioadă de 6 luni, o singură dată pe parcursul anilor de studiu, cumulat la nivel de licență și masterat, fiind destinată susţinerii materiale a studenţilor care propun şi realizează un proiect de cercetare ştiinţifică pe perioada acordării acesteia.

Universitatea va aloca 12 burse de performanţă ştiinţifică, câte una pentru fiecare departament.

Citește și: Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Cuantumul bursei de performanţă ştiinţifică este de 1.000 de lei/lună, fiind mai mic decât cel al bursei de performanță I sau II (1.500 de lei lunar, respectiv 1.200 de lei/lună), dar se acordă inclusiv pe perioada vacanţei de vară a studenţilor. Excepție fac studenţii și masteranzii din an terminal, pentru care perioada de acordare a bursei de performanţă ştiinţifică nu poate depăşi momentul finalizării studiilor (susţinerea lucrării de licenţă sau disertaţie).

Dacă la una sau la mai multe dintre departamente nu a fost alocată bursa de performanţă ştiinţifică, aceasta va fi redistribuită către departamentele cu mai mulţi candidaţi, în ordinea descrescătoare a punctajelor de evaluare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al UAB.

Citește și: Universitatea „1 Decembrie 1918” a pierdut definitiv procesul cu un angajat! Senatul UAB, obligat de instanță să-l încadreze pe funcția de profesor universitar

Procesul de evaluare a dosarelor se realizează în 3 etape, rezultatele urmând să fie publicate la finalul fiecărei etape pe pagina Centrului pentru Cercetare Ştiinţifică. Potrivit calendarului, în prima etapă de selecție din 25 – 26 aprilie sunt programate verificarea dosarelor, depunerea şi soluţionarea contestaţiilor.

A doua etapă va avea loc între 7 – 10 mai, când candidații vor fi supuși probei de interviu, urmată de depunerea şi soluţionarea contestaţiilor. În 13 mai – 14 iunie vor fi selectați evaluatorii externi și va fi realizată evaluarea în cadrul etapei a lll-a, urmată de depunerea şi soluţionarea constestaţiilor.

Între 17 – 30 iunie, sunt programate aprobarea în CA al UAB şi încheierea contractelor cu beneficiarii burselor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea