Universitatea „1 Decembrie 1918”: Lansarea platformei www.geodesy-instruct.ro
Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în calitate de partener al proiectului „Reţea de colaborare universitară online în scopul dezvoltării capacităţii de a furniza competenţe superioare în domeniul geodeziei”, în parteneriat cu Universitatea „Politehnica” din Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi şi compania SIVECO Romania S.A., a prezentat în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, platforma virtuală Geodesy-Instruct, proiect al cărui beneficiar principal este Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.
Proiectul este menit să contribuie la creşterea calităţii ofertei educaţionale din învăţământul tehnic la nivelul regiunilor Bucureşti-Ilfov, Nord- Est, Centru şi Vest prin mai buna corelare a programelor aferente specializării „Măsurători terestre şi cadastru” cu cerinţele în continuă schimbare ale pieţei muncii. Accesul la învăţământul superior este facilitat prin implementarea unei soluţii software în activităţile de predare-învăţare. De acum, studenţii vor putea învăţa mai rapid şi mai uşor, având la dispoziţie un instrument de studiu cu adevărat util, care să le ofere un real avantaj competitiv în carieră. Platforma poate fi accesată pe www.geodesy-instruct.ro.
Cuvântul de deschidere al conferinţei a aparţinut prof. univ. dr. ing. ec. Maricel Palamariu, coordonator pentru asigurarea calităţii la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care a subliniat că toate activităţile derulate din noiembrie 2010 până acum în acest proiect s-au desfăşurat corect, fiind concretizate în materiale şi rapoarte de sinteză, dar cea mai importantă realizare este armonizarea planurilor de învăţământ ale celor 4 universităţi partenere. Reprezentantul conducerii Universităţii „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Nicolae Todea – preşedintele Senatului UAB, a spus că este a patra platformă electronică pentru instruirea studenţilor UAB, destinată pregătirii teoretice şi practice a studenţilor, de această dată în domeniul geodeziei, specializare remarcată la conferinţele naţionale şi internaţionale GeoCad. „Este o onoare pentru Universitatea «1 Decembrie 1918» să se numere printre universităţile beneficiare şi partenere în acest proiect, cu renume în lume„, a spus preşedintele Senatului UAB, Nicolae Todea. Geodesy-instruct este o platformă virtuală utilizată de către cadrele universitare şi studenţi în vederea schimbului de cunoştinţe şi informatii în domeniul geodeziei şi cadastrului folosind sistemul e-learning. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin POSDRU, are o durată de 24 de luni şi un buget total de 9.888.027 de lei, din care 9.687.938 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Comisiei Europene.
Prof. univ. dr. ing. Dumitru Onose, decanul Facultăţii de Geodezie Bucureşti, în calitate de coordonator pentru asigurarea calităţii la UTCB, a prezentat profesiile liberale, conf. univ. dr. ing. Gheorghe Badea, de la UTCB, ca manager de proiect, a prezentat stadiul actual al proiectului, iar prof. univ. dr. ing. Petre Iuliu Dragomir, expert în strategii şi programe de studiu la UTCB, a vorbit despre propunerea planului de învăţământ comun elaborat în cadrul proiectului. În continuare, ing. Manuel Băjescu, supervizor de dezvoltare conţinut în cadrul firmei Siveco România, a prezentat website-ul şi modul de lucru pe platforma proiectului, iar şeful de lucrări dr. ing. Ana- Cornelia Badea, de la UTCB, în calitate de coordonator logistică, a expus activităţile viitoare ale proiectului şi impactul prognozat asupra mediului de învăţare. În final, în calitate de coordonatori pentru asigurarea calităţii, conf. univ. dr. ing. Carmen Grecea (Universitatea „Politehnica” Timişoara) şi conf. univ. dr. Constantin Bofu (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi) au transmis mesajele universităţilor pe care le-au reprezentat.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan