Rămâi conectat

Cultură Educație

Universitatea „1 Decembrie 1918”: Lansarea platformei www.geodesy-instruct.ro

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în calitate de partener al proiectului „Reţea de colaborare universitară online în scopul dezvoltării capacităţii de a furniza competenţe superioare în domeniul geodeziei”, în parteneriat cu Universitatea „Politehnica” din Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi şi compania SIVECO Romania S.A., a prezentat în sala de conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, platforma virtuală Geodesy-Instruct, proiect al cărui beneficiar principal este Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Proiectul este menit să contribuie la creşterea calităţii ofertei educaţionale din învăţământul tehnic la nivelul regiunilor Bucureşti-Ilfov, Nord- Est, Centru şi Vest prin mai buna corelare a programelor aferente specializării „Măsurători terestre şi cadastru” cu cerinţele în continuă schimbare ale pieţei muncii. Accesul la învăţământul superior este facilitat prin implementarea unei soluţii software în activităţile de predare-învăţare. De acum, studenţii vor putea învăţa mai rapid şi mai uşor, având la dispoziţie un instrument de studiu cu adevărat util, care să le ofere un real avantaj competitiv în carieră. Platforma poate fi accesată pe www.geodesy-instruct.ro.

Cuvântul de deschidere al conferinţei a aparţinut prof. univ. dr. ing. ec. Maricel Palamariu, coordonator pentru asigurarea calităţii la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care a subliniat că toate activităţile derulate din noiembrie 2010 până acum în acest proiect s-au desfăşurat corect, fiind concretizate în materiale şi rapoarte de sinteză, dar cea mai importantă realizare este armonizarea planurilor de învăţământ ale celor 4 universităţi partenere. Reprezentantul conducerii Universităţii „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Nicolae Todea – preşedintele Senatului UAB, a spus că este a patra platformă electronică pentru instruirea studenţilor UAB, destinată pregătirii teoretice şi practice a studenţilor, de această dată în domeniul geodeziei, specializare remarcată la conferinţele naţionale şi internaţionale GeoCad. „Este o onoare pentru Universitatea «1 Decembrie 1918» să se numere printre universităţile beneficiare şi partenere în acest proiect, cu renume în lume„, a spus preşedintele Senatului UAB, Nicolae Todea. Geodesy-instruct este o platformă virtuală utilizată de către cadrele universitare şi studenţi în vederea schimbului de cunoştinţe şi informatii în domeniul geodeziei şi cadastrului folosind sistemul e-learning. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin POSDRU, are o durată de 24 de luni şi un buget total de 9.888.027 de lei, din care 9.687.938 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Comisiei Europene.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prof. univ. dr. ing. Dumitru Onose, decanul Facultăţii de Geodezie Bucureşti, în calitate de coordonator pentru asigurarea calităţii la UTCB, a prezentat profesiile liberale, conf. univ. dr. ing. Gheorghe Badea, de la UTCB, ca manager de proiect, a prezentat stadiul actual al proiectului, iar prof. univ. dr. ing. Petre Iuliu Dragomir, expert în strategii şi programe de studiu la UTCB, a vorbit despre propunerea planului de învăţământ comun elaborat în cadrul proiectului. În continuare, ing. Manuel Băjescu, supervizor de dezvoltare conţinut în cadrul firmei Siveco România, a prezentat website-ul şi modul de lucru pe platforma proiectului, iar şeful de lucrări dr. ing. Ana- Cornelia Badea, de la UTCB, în calitate de coordonator logistică, a expus activităţile viitoare ale proiectului şi impactul prognozat asupra mediului de învăţare. În final, în calitate de coordonatori pentru asigurarea calităţii, conf. univ. dr. ing. Carmen Grecea (Universitatea „Politehnica” Timişoara) şi conf. univ. dr. Constantin Bofu (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi) au transmis mesajele universităţilor pe care le-au reprezentat.

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare