Ziarul Unirea

Uniunea Europeană decide astăzi dacă renunță la ora de vară. Peste 80% dintre cetăţeni doresc ca ora de vară să fie folosită pentru tot anul

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, a anunţat vineri că Uniunea Europeană urmează să discute în cursul zilei renunţarea la ora de vară după ce un sondaj a relevat că majoritatea cetăţenilor sunt împotriva acestei practici, scrie Reuters.

Peste 80% dintre cetăţenii UE doresc să se menţină ora folosită în timpul verii pentru tot anul, a declarat Juncker la o televiziune germană, adăugând că va supune acest plan unei dezbateri între comisarii europeni.

ELIT

Vom decide asupra acestui lucru astăzi. Milioane … doresc ca ora de vară să fie folosită pentru tot anul”, a afirmat Juncker.

Orice modificare va trebui aprobată de guvernele statelor membre şi de Parlamentul European pentru a deveni lege.

Legile UE cer ca cetăţenii din toate cele 28 de state membre să îşi dea ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică din martie şi cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.

Finlanda a cerut în acest an ca UE să oprească această practică, despre care criticii susţin că poate cauza probleme de sănătate pe termen lung, în special pentru copii sau persoanele în vârstă.

Susţinătorii orei de vară consideră că modificarea orei oferă mai multă lumină în dimineţile de iarnă şi în serile de vară, astfel reducându-se accidentele în trafic.

În afara UE, mai multe ţări, precum Rusia, Turcia, Belarus sau Islanda, au renunţat la modificarea orei.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ora H 31 august 2018 at 19:52

Io am citit „pa net” cu totul altceva:

„Ora de vară ar putea deveni istorie în Uniunea Europeană. Un sondaj online arată că peste 80% dintre oameni sunt în favoarea renunţării la practica prin care ceasurile se dau înainte cu o ora în ultima duminică din luna martie şi cu o ora înapoi în ultima duminică din octombrie.

Comisia Europeană a descoperit că economiile de energie produse de trecerea la ora de vară sunt mici. În schimb, mulţi cetăţeni din cele 28 de state membre se plâng de efectele negative ale trecerii la ora de vară asupra bioritmului lor.”

Citind in articol :

„Susţinătorii orei de vară consideră că modificarea orei oferă mai multă lumină în dimineţile de iarnă” adica exact pe dos.

Asa este cand preluati articole din UM 024 digi ……..

Comentariile sunt oprite