Rămâi conectat

Curier Județean

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba intră într-un nou proces de modernizare și extindere cu fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba se va extinde şi va fi dotată cu echipament performant graţie unei finanţări obţinute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte nr. POR/2017/8/8.1/8.2B/1/7Regiuni, cod SMIS 121063.

Contractul de finanţare pentru Proiectul  „Extindere și Dotare Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” a fost semnat astăzi, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfăşurat începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

La eveniment au participat Diana Mârza, managerul SJU Alba, dr. Aurel Crişan, şeful UPU Alba, dr. Dan Crainic, directorul medical al spitalului, reprezentanţi ai conducerii executive a Consiliului Judeţean Alba, membrii ai corpului medical al SJU, reprezentanţi mass-media.

Valoarea totală a proiectului este de 7.531.213,90 lei, din care valoarea totală eligibilă de 6.836.990,85 lei și valoarea totală neeligibilă de 694.223,05 lei. Cofinanțarea proiectului, în cuantum de 136.739,82 lei, reprezintă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului  se vor asigura din bugetul local al Județului Alba. De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, inclusiv suportarea din bugetul propriu al corecțiilor ce pot fi identificate în procedura de verificare a achiziției.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar suprafaţa utilă a Unităţii de Primiri Urgenţe se va extinde cu 715,52 mp, urmând ca, la final, suprafaţa totală a UPU să fie de 1436,66 mp.

De la preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba de către Consiliul Judeţean Alba, în anul 2010, autoritatea judeţeană a realizat în această unitate medicală, cea mai importantă la nivelul judeţului, investiţii în valoare totală de 42.455.305,09 de lei. Pentru anul 2019, alocaţia bugetară pentru investiţii la SJU Alba este de 15.024.000,00 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea