Unirea Alba Iulia – lovită de COVID-19! 10 jucători și doi antrenori – depistați pozitiv, meciul cu Unirea Dej – amânat!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Unirea Alba Iulia a fost lovită de COVID-19, în acest moment 10 jucători și doi antrenori sunt depistați pozitiv, un total de 12 cazuri active, motiv pentru care partida cu Unirea Dej, contând pentru etapa a 3-a a Ligii a 3-a va fi amânată (era programată vineri, 25 septembrie, pe “Cetate”).

De altfel, pandemia face ravagii în fotbalul din Alba, mai fiind indentificate cazuri și la alte două echipe, Industria Galda (4) și CS Ocna Mureș (1).

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

O situație similară cu ce s-a întâmplat în ultima săptămână la FCSB și-a găsit corespondentul și la gruparea din Cetatea Marii Uniri, în condițile în care vorbim despre un adevărat focar de COVID-19, iar jumătate din efectiv a fost declarat infectat după ultimele testări. O veste neplăcută pentru “alb-negri”, aflați în imposibilitatea de a alinia o formulă competitivă, atât numeric cât și valoric. “Am discutat cu reprezentanții DSP Alba pe această temă. Jucătorii ce au ieșit negativ se pot antrena, iar marți vom repeta testele”, a declarat Mihai Dăscălescu, reprezentantul Unirii Alba Iulia.

*Marți, ziua COVID-19 în Alba!

Marți, în ziua în care s-a calificat fără a juca în turul al treilea al Cupei României întrucât Industria Galda nu a trimis în timp util rezultatele testărilor, Unirea Alba Iulia a primit, spre seară, lovitura, după aflarea deznodământului testărilor de dimineață. Antrenorul principal Adrian Bicheși, alături de jucătorii Sporea, M. Codrea, Bârdea, Mâlnă, Joldeș, Zsigmond, Dehelean, sunt persoanele depistate pozitiv, iar pentru Al. Giurgiu și V. Codrea – rezultatul a ieșit neconcludent. Astfel, după rezultatele anchetei epidemiologice, aceștia vor fi izolați (nefiind nevoie de internare, doar dacă este cazul, în funcție de simptome și evoluția stării de sănătate).

*Mihai Dăscălescu: “Să fie învățătură de minte!”

Noi am încercat să respectăm protocoalele medicale în vigoare și să ne protejăm la antrenamente, dar nu putem controla jucătorii în timpul liber! Este o situație complicată și neplăcută, pe care sperăm să o depășim cât mai repede. Să fie învățătură de minte ce s-a întâmplat”, a declarat Mihai Dăscălescu, oficialul Unirii Alba Iulia. Conform spuselor sale, partida cu Unirea Dej ar urma să fie reprogramată în următoarele două săptămâni, iar întâlnirea cu Unirea Ungheni, din etapa a 4-a, se va juca în condiții normale.

*12 cazuri, în nicio săptămână!

În cazul Unirii Alba Iulia, bulgărele infectării cu COVID-19 a început să se rostogolească joia trecută, cu primele două cazuri, An. David și F. Morar – care au fost imediat izolați, înaintea disputei cu Sănătatea Cluj, din etapa a doua a eșalonului terț. La testările de duminică, au mai apărut Bucurică și Mircea Oprea – antrenorul secund, iar repetarea testelor, la 48 de ore, marți, înaintea disputei din Cupa României, a dus la acest deznodământ (alte 8 cazuri). Practic, dintre titularii jocului împotriva “virușilor verzi”, doar Selagea și D. Lupșan au teste negative!

În acest context, adăugăm faptul că la Industria Galda de Jos au fost identificate, tot în urma testelor de marți, alte 4 cazuri: jucătorii Frențiu (din nou test pozitiv), Ad. Hăprian și Anghel, alături de Romulus Raica – directorul sportiv, iar la CS Ocna Mureș a apărut un nou caz (a cărui identitate nu a fost dezvăluită).

Dan HENEGAR