„Unde-i scena?” – Proiect al trupei de teatru DelArt, la finalizarea cursului de actorie
Trupa de teatru DelArt, formată din elevi care activează în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis implementează în perioda 14 aprilie – 2 iunie Proiectul Unde-i scena?. Echipa se pregăteşte pentru finalizarea cursului de Actorie pe care îl urmează în Şcolii Populare de Arte şi Meşteşuguri a Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba, şi doreşte să pună în scenă un spectacol de teatru clasic şi modern. Acest spectacol va fi susţinut atât într-un spaţiu convenţional (sală de spectacol), cât şi într-unul neconvenţional (cafenea-bar).
Grupul de teatru a participat în cei doi ani de existenţă la toate evenimentele culturale organizate de Şcoala populară de Arte şi Meşteşuguri. Experienţa trăită i-a făcut să conştientizeze valoarea şi potenţialul jocului artistic în viaţa cotidiana, iar acum, după doi ani, sunt în pragul absolvirii cursului de Actorie şi doresc ca examenul de final să fie un eveniment artistic deosebit.
„Ne propunem să oferim două reprezentaţii ale evenimentului nostru şi să arătăm că teatrul este o formă flexibilă de spectacol, adaptabilă la convenţional şi neconvenţional. Astfel, prima reprezentaţie va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, iar a doua la Art Cafe Downtown. Dorim să trezim, în primul rând, apetitul tinerilor pentru teatru, să abordăm teme educative, de actualitate, într-o formă atractivă, prin interacţiune cu publicul. Dincolo de toate acestea, scopul nostru este să reuşim să formăm o trupă de liceeni care să aibă continuitate în cadrul Asociaţiei Grupul Skepsis. Echipa de proiect este formata din Ana Bora (lider de proiect), David Chismorie şi Lawrence Chismorie, cărora li se alătură ca voluntari colegii lor: Andreea Bora, Gabriel Muncuş, Monica Truţă, Mădălina Ivaşcu şi Alexandru Năstase. Echipa este susţinută permanent de Răzvan Cociobea, în calitate de adult în cadrul proiectului, din partea Asociaţiei Grupul Skepsis”, au transmis membrii trupei de teatru.
Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul are ca principali parteneri locali Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market și Giro, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.
Parteneri ai proiectului sunt Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Art Cafe Downtown, iar organizaţia gazdă este Asociaţia Grupul Skepsis.
Foto arhiva
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan