Rămâi conectat

Curier Județean

Undă verde pentru construirea variantei ocolitoare a localității Vinerea. Finanțare de peste 7.000.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A primit undă verde proiectul în baza căruia va fi construită centura ocolitoare a localității Vinerea. Joi, 26 iulie, primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a fost prezent București, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea- Oraș Cugir”. Acesta se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare totală de peste 7.000.000 lei.  

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban viitoarea centură va avea multiple beneficii, atât socio-economice, de siguranţă, precum și turistice. “ În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea va elimina mulți factori de risc care există în prezent, în condiţiile în care circulaţia se face prin mijlocul localităţii, alături de căruţe, pietoni şi animalele. În prezent, tirurile care iasă cu marfă pe poarta celor două fabrici de armament și muniție, a STC și a altor întreprinderi trec prin mijlocul localității Vinerea, aspect care îi nemutumește pe locuitori, atât datorită pericolului de accidente la care sunt expuşi, cât şi datorită poluării provocate de autocamioane, a trepidaţiilor care afectează structura de rezistenţă a caselor şi a deteriorării continue a carosabilului. Totodată, direcţionarea traficului greu prin afară localităţii va descongestiona traficul rutier și va reduce considerabil timpul de transport a mărfurilor.” a precizat edilul Cugirului.

La considerentele economice și de siguranţă,  se adaugă şi cele de ordin turistic: accesul rutier în arealul turistic din Munţii Şureanu se poate face din DN 7- Sibot, pe drumul judeţean 704, care traversează Vinerea şi apoi oraşul Cugir, urmărind cursul Râului Mare până la Poarta Raiului – domeniul schiabil Şureanu.

Deși contractul de finanțare a fost semnat, va mai dura până când administrația locală va putea demara lucrările. În momentul de față, Primăria Cugir derulează procesul de expropriere a proprietarilor care dețin terenuri pe amplasamentul viitoarei centuri ocolitoare, iar în perioada următoare va realiza proiectul tehnic și va demara  procedurile de licitație a lucrărilor. Ținând cont de toate demersurile care vor avea loc, administrația locală preconsizează că lucrările vor putea fi demarate abia anul viitor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea