Undă verde pentru construirea variantei ocolitoare a localității Vinerea. Finanțare de peste 7.000.000 lei

A primit undă verde proiectul în baza căruia va fi construită centura ocolitoare a localității Vinerea. Joi, 26 iulie, primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a fost prezent București, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Dezvoltarea infrastructurii rutiere în localitatea Vinerea- Oraș Cugir”. Acesta se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi are o valoare totală de peste 7.000.000 lei.  

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban viitoarea centură va avea multiple beneficii, atât socio-economice, de siguranţă, precum și turistice. “ În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea va elimina mulți factori de risc care există în prezent, în condiţiile în care circulaţia se face prin mijlocul localităţii, alături de căruţe, pietoni şi animalele. În prezent, tirurile care iasă cu marfă pe poarta celor două fabrici de armament și muniție, a STC și a altor întreprinderi trec prin mijlocul localității Vinerea, aspect care îi nemutumește pe locuitori, atât datorită pericolului de accidente la care sunt expuşi, cât şi datorită poluării provocate de autocamioane, a trepidaţiilor care afectează structura de rezistenţă a caselor şi a deteriorării continue a carosabilului. Totodată, direcţionarea traficului greu prin afară localităţii va descongestiona traficul rutier și va reduce considerabil timpul de transport a mărfurilor.” a precizat edilul Cugirului.

La considerentele economice și de siguranţă,  se adaugă şi cele de ordin turistic: accesul rutier în arealul turistic din Munţii Şureanu se poate face din DN 7- Sibot, pe drumul judeţean 704, care traversează Vinerea şi apoi oraşul Cugir, urmărind cursul Râului Mare până la Poarta Raiului – domeniul schiabil Şureanu.

Deși contractul de finanțare a fost semnat, va mai dura până când administrația locală va putea demara lucrările. În momentul de față, Primăria Cugir derulează procesul de expropriere a proprietarilor care dețin terenuri pe amplasamentul viitoarei centuri ocolitoare, iar în perioada următoare va realiza proiectul tehnic și va demara  procedurile de licitație a lucrărilor. Ținând cont de toate demersurile care vor avea loc, administrația locală preconsizează că lucrările vor putea fi demarate abia anul viitor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cugireanul 28 iulie 2018 at 19:23

De cativa ani va tot spun ca nu este nevoie de iesire la autostrada la Cugir ci de aceasta centura ocolitoare.
P.S. la cate trenuri mai circula la Cugir (adica zero) puteau folosi si terasamentul caii ferate.

gabaritul 29 iulie 2018 at 17:47

Poate explica cineva si edilului navetist din Sebes cum poate fi facuta o centura ocolitoare a Sebesului nu a Lancramului socrului ! Poate salveaza astfel orasul de camioanele supraincarcate, care transporta peste 40 tone de lemne fiecare si strica soselele.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...