Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un veteran de război de 101 ani din Alba Iulia, ,,călit” pe front, RECOMPENSAT de Primărie pentru vârsta sa, cu bani. Povestea lui Vasile Chiroaea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un veteran de război din Alba Iulia, în vârstă de 101 ani, urmează sa fie recompensat de către Primăria orașului nostru, cu suma de 1000 de lei, pentru ,,iernile” multe din spatele său.

Domnul Chiroaea Vasile s-a născut în comuna Tudora, județul Botoșani și a fost căsătorit cu doamna Chiroaea Maria, împreună având 5 copii.

După ce a terminat armata, la vârsta de 19 ani domnul Chiroaea Vasile a plecat pe front la Odesa. A lucrat în agricultură și pe șantier în diferite localități (Orșova, Suceava, Galați etc).

Domnul Chiroaea Vasile nu s-a mai recăsătorit, a locuit o perioada singur în comuna Vorona, județul Botoșani, în casa proprietate personală, însă datorită problemelor de sănătate și vârstei înaintate, se mută la fiica din Botoșani pentru a locui un timp, iar din anul 2009 domnul Chiroaea Vasile rămâne în grija fiicei din Municipiul Alba Iulia.

Domnul Chiroaea Vasile beneficiază de o pensie pentru limită de vârstă și o pensie de veteran de război.

Starea de sănătate este deficitară, deplasarea o face cu greutate necesitând sprijin și ajutor din partea altei persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Continuă demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi Continuă lucrările de demolare a Blocului G2 „Turturica”, lucrări începute miercuri, 6 decembrie, urmând ca în locul acestuia să fie construită o parcare supraetajată cu peste 150 de locuri de parcare. În urmă cu șase […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare