Rămâi conectat

Politică Administrație

Un teren de aproape 7,5 hectare va trece din domeniul statului în proprietatea oraşului Teiuş – proiect adoptat de deputați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un teren de aproape 7,5 hectare va trece din domeniul public al statului în proprietatea și administrarea orașului Teiuș.  

Made by Samsung DVCDeputații PSD Ioan Dîrzu și Călin Potor, deputatul PNL Dan Simedru, deputatul neafiliat Clement Negruț şi alţi 18 aleşi din Camera Deputaţilor sunt inițiatori ai unui proiect de lege ce vine în sprijinul comunităţii din Teiuş. Proiectul a fost adoptat miercuri.

Iniţiativa legislativă vizează transmiterea unui teren de aproape 75.000 de metri pătraţi din domeniul public al statului (din administrarea Ministerului Transporturilor), aflat în concesiunea C.F.R S.A., în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local Teiuş.

„Oamenii au necazuri mari, de vreo 9 ani se tot încearcă acest demers, la Teiuş, rezolvarea problemei celor peste 7 hectare de teren şi nu s-a reuşit nimic. Au fost doar promisiuni, oamenii şi-au pus speranţe şi au rămas cu ele. Acum ne bucurăm că deputatul Dîrzu s-a implicat cu adevărat şi ne dorim ca problema celor peste 400 de oameni din Teiuş să fie rezolvată. Pe cele 7,5 hectare de teren se află locuinţe, o bază sportivă şi parcul gării. Aici trăiesc foşti ceferişti, rude ale acestora, unele dintre locuinţe schimbându-şi în timp proprietarii. Ne punem speranţe că, în sfârşit, oamenii vor scăpa de acest calvar şi vom reuşi să dezvoltăm zona, în cadrul unui proiect european. Este un proiect de care comunitatea are nevoie de mult timp, din respect pentru ceferişti, cei care cu ani în urmă au făcut ca Teiuşul să fie un important centru feroviar”, a spus primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai.

Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, cu ani în urmă, locuinţele construite din fondurile statului – locuinţele de serviciu ale ceferiştilor, au fost cumpărate de FLIPS Alba. Casele nu au fost înscrise în Cartea Funciară, iar oamenii din zonă nu pot să încheie acte juridice – de vânzare, întreţinere, donaţie etc., nu pot să obţină autorizaţii de construire din cauză că nu au acte de proprietate asupra terenului.

„Regionala CFR Teiuş şi-a dat acordul pentru trecerea terenului din concesiunea CFR în administrarea Consiliului Local Teiuş. Şi Ministerul Transporturilor este de acord ca terenul să ajungă în grija CL Teiuş. De asemenea, Adunarea generală a acţionarilor CN CFR a aprobat modificarea contractului de concesiune, în privinţa suprafeţei de aproape 7,5 hectare. Pentru acest teren nu au fost formulate cereri de revendicare sau retrocedare, iar Primăria Teiuş a înscris în Cartea Funciară terenul intravilan de aproape 7,5 hectare. Înainte de a urma aceşti paşi, am discutat cu oamenii din zonă, cu primarul Mirel Hălălai şi am hotărât că trebuie să mă implic, în Parlament, pentru ca locuitorii oraşului să obţină, după ani de zile, acte pentru proprietăţile lor. Am iniţiat o propunere legislativă, pe care am supus-o spre dezbatere şi adoptare Parlamentului în procedură de urgenţă. Le mulțumesc deputaţilor din judeţ că au susținut acest proiect de care oamenii din Teiuș aveau nevoie”, a spus deputatul Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea