Un tânăr cugirean va alerga 1.500 de km pentru a ajuta la construirea unui spital de oncologie pentru copii

Andrei Sovereşan, tânărul de 25 de ani născut şi a crescut în Cugir, cunoscut nouă prin performanţele obţinute în cadrul compeţiilor la care a participat, vrea de data aceasta să se întreacă pe sine. Andrei va parcurge un traseu de alergare inedit, prin munți, între Sighetul Marmației și Dunăre.

Scopul acestei provocări este construirea unui un spital pentru copii numai din donații. Alături de Asociația 1 leu, lucrează la acest vis de doi ani. Cei care doresc să îi fie alături şi să îl susţină o pot face prin donaţii SMS. O firmă de IT îl va ajuta cu localizarea prin GPS în timp real. Andrei speră ca pe lângă scopul caritabil să motiveze şi alţi alergători să se implice şi să facă ceva inedit.

ELIT

“Am ales acest traseu cu un scop caritabil. Fondurile pe care o să reuşesc să le adun din această provocare o să meargă pentru spitalul copiilor, un spital pentru copiii bolnavi de cancer şi leucemie. Este o cauză în care eu cred. (…)Lansez o invitaţie celor care vor dori să vină cu mine o bucată din traseu, iar pentru cei care nu pot să vină vom face ceva sistem prin care să se poată dona banii pentru spitalul copiilor. Sper să fie cât mai multă lume receptivă la invitaţia mea şi să vină efectiv cu mine traseu”, a spus Andrei.

“Mare parte din traseu nu l-am văzut niciodată, nici măcar să mă plimb. Voi pleca din Sighetul Marmaţiei şi voi urma toată creasta Carpaţilor. O să încep cu Orientalii. Am ales Sighetul că acolo se agaţă harta în cui şi să merg până unde se termină munţii în sud. Partea cea mai grea o să fie, poate, alergarea pe noapte, o să încerc să evit cât de mult posibil. Momentan, îmi pregătesc traseul şi îmi caut toate cabanele şi toate refugiile. Distanţa este foarte lungă, o să iasă la undeva 1500 de kilometri. O să fie ceva interesant. Prietenii îmi spuneau că e un concurs, nu e un concurs, e o provocare cu mine. O mare parte din traseu nu îl ştiu. În Carpaţii Orientali nu am umblat, nu îi ştiu. Am citit doar despre marcaje. Am zis 1500 de kilometri, dar pot ajunge şi la 2000 dacă mă rătăcesc. Poate în prima săptămână o să merg 60-80 de kilometri într-o zi, dar după aceea o să intervină oboseala, nu mai poţi să te concentrezi să ţii traseul aşa cum trebuie. Cred că va fi interesant”, mai spune Andrei.

Cât despre costuri: “Costurile? Minime aş spune. Costul ar fi transportul din Cluj până în Sighet, după care costul transportului din Oraviţa până în Cluj. În rest, eventual când ajung la cabane cât costă un meniu, 15-20 de lei, o dată la două zile. Deja în iulie se fac şi fructele de pădure, mai mănânc şi de pe traseu. Nu ar fi prima dată când mănănc fructe de pădure”, a conchis Andrei.

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mirelancr 11 martie 2017 at 7:20

Suntem mandri de tine! Fizic nu pot atinge performantele tale, psihic sunt alaturi! Mi-ar placea sa iti urmaresc experienta . Se transmite undeva live?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...