Rămâi conectat

Actualitate

Un tânăr care a agresat sexual o femeie pe malul unui râu a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Victima a rămas cu traume

Publicat

în

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au decis condamnarea cu suspendare a unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, trimis în judecată pentru agresiune sexuală.

Inculpatul P. Ioan a fost condamnat în data 19 mai 2019, prima sentință pe care Judecătoria Alba Iulia a dat-o fiind aproape un an mai târziu, în data de 9 martie 2020. Recent, magistratul a finalizat şi motivarea deciziei sale.

Potrivit rechizitoriului prin care procurorii l-au trimis în judecată, ”în data de 19 mai 2019, în jurul orei 17:00, pe raza localităţii Poiana Galdei, pe marginea râului, inculpatul P. I. s-a apropiat de persoana vătămată, a prins-o de mâini, a doborât-o la pământ, deşi victima a opus rezistenţă şi, în timp ce o ţinea de mâini, inculpatul s-a urcat peste aceasta şi a pipăit-o, punându-i mâna între picioare”.

Electrica Furnizare Discount

Persoana vătămată s-a zbătut, a reuşit să îşi elibereze o mână şi să fugă de la locul faptei, inculpatul cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale. La Judecatoria Alba Iulia, magistraţii l-au condamnat pe bărbat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 2 ani. De asemenea, instanţa l-a obligat la prestarea a 80 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria com Galda de Jos sau de Centrul de Cultură „Augustin Bena”. Victima sa nu s-a constituit parte civilă şi nu a avut pretenţii. Sentinţa de la Judecătoria Alba Iulia nu a fost contestată la Curtea de Apel.

Potrivit declaraţiei victimei, în ziua respectivă s-a înţeles cu masa sa, sora şi cumnatul său să participe la un grătar în aer liber în localitatea Poiana Galdei. În timp ce se deplasa cu maşina spre locul de întâlnire, tânăra, s-a oprit şi a mers pe marginea râului care trece prin localitatea Poiana Galdei. În timp ce se afla în această locaţie, de ea s-a apropiat inculpatul P. I., a prins-o de mâini, a doborât-o la pământ şi în timp ce o ţinea de mâini, s-a urcat peste ea şi a pipăit-o, moment în care persoana vătămată zbătându-se a reuşit să îşi elibereze o mână şi să îl prindă cu mâna de gât, zgâriindu-l, reuşind, astfel, să fugă.

Inculpatul nu a renunţat de bună voie la activitatea sa, dar victima a fugit, reuşind să ajungă în stradă unde a văzut o maşină, care nu a oprit. Apoi a trecut pe drum o a doua maşină, în care se aflau două persoane de sex masculin, care nu a oprit iniţial, însă victima a alergat după maşină bătând în geam, astfel că şoferul a observat-o. A povestit ce s-a întâmplat, după care a fost chemată poliţia. Ulterior, împreună cu echipajul de poliţie s-a deplasat la domiciliul agresorului, pe care l-a recunoscut, acesta fiind ridicat pentru cercetări şi reţinut pentru 2 de ore. În faza de urmărire penală, cu ocazia audierii în calitate de suspect şi apoi de inculpat, tânărul a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că doar a vrut să o sperie pe victima agresiunii sale.

”În faza de judecată, inculpatul a arătat că recunoaşte învinuirea fiind de acord ca judecata să aibă loc doar pe baza probelor adminsitrate în faza de urmărire penală. După ce instanţa a admis cererea inculpatului de a fi judecat conform procedurii simplificare de recunoaştere a vinovăţiei, cu ocazia cuvântului pe fond, instanţa a constatat că nu înţelege să recunoască învinuirea aşa cum i s-a adus prin actul de sesizare al instanţei, invocând faptul că s-a desistat. În acest context, pentru lămurirea stării de fapt, instanţa a respus cauza în faza cercetării judecătoreşti şi a procedat la administrarea probatoriului, fiind audiat inculpatul şi persoana vătămată, dar şi cei doi martori. Instanţa reţine că infracţiunea de agresiune sexuală reţinută în sarcina inculpatului denotă un pericol social ridicat prin raportare atât la limitele pedepsei prevăzute în norma de incriminare, pedeapsa închisorii de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, cât şi la modalităţile de comitere a infracţiunii.

În privinţa naturii şi gravităţii rezultatului produs, instanţa constată că fapta inculpatului a cauzat persoanei vătămate un prejudiciu fizic, dar mai ales unul moral, din declaraţiile martorilor audiaţi reieşind că victima a fost marcată de eveniment, a fost răvăşită, era foarte speriată, refuza sa comunice cu ori cine, chiar şi cu membrii familiei şi a apelat la consiliere psihologică, şi în prezent fiindu-i teamă să se plimbe singură”, se precizează în motivarea instanţei de judecată.

Surse: Adevărul

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare