Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Un ”STOP” greu de observat, într-o intersecție din Alba Iulia. Indicator rutier instalat, pe partea stângă, la firul ierbii

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un indicator rutier care indică semnul ”STOP” în intersecția din zona Stadion din Alba Iulia este foarte greu de observat, mai ales, de șoferii care circulă pe banda unu, și chiar imposibil dacă pe banda doi se află un alt autoturism.

indicator rutier02Acesta a fost instalat, la sfâșitul lunii aprilie, la firul ierbii, după ce stâlpul de semafor unde era amplasat a fost doborât de vântul puternic. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime, dar semnul ”STOP” care beneficia de suportul stâlpului, a fost și el ”detronat” fiind montat, ulterior, pe scuarul din partea stângă a drumului.

Indicatoarele rutiere se instaleaza, de regula, pe partea dreapta a sensului de mers. Pentru o mai buna observare, acestea se pot monta ori repeta pe partea stânga, în zona mediană a drumului, pe un refugiu ori spațiu interzis circulației vehiculelor sau suspendate deasupra părții carosabile.

Deasupra semnului ”STOP” se află un alt indicator rutier, ”Întoarcerea interzisă”, care este mai vizibil și care, să zicem, nu ar pune în mare pericol circulația rutieră dacă nu ar fi observat. Însă, semnul ”STOP” trebuie respectat cu strictețe, iar dacă nu este observat de șoferi, circulația rutieră este pusă în pericol, mai ales pe timp de noapte, când nu funcționează semafoarele.

Este de precizat faptul că intersecția respectivă, Calea Moților cu Bulevardul Republicii, este bine fixată în mentalul colectiv. Cei care vin dinspre Bazinul Olimpic și zona Cetate știu că trebuie să oprească și să cedeze trecerea, însă zona este circulată și de șoferi din alte orașe, iar dacă situația nu se va remedia pot apărea evenimente mai puțin dorite.

[nggallery id=535]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba „Profesorul este un modelator de caractere prin exemplul său și prin dragostea necondiționată pe care o arată elevilor săi. Este și actor, și magician, iar clasa este scena lui!” *În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea