Rămâi conectat

Actualitate

Un proiectil și o bombă, găsite de muncitori în subsolul unui imobil de pe strada Regina Maria din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

bomba-neexplodataPoliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată ieri cu privirea la faptul că la subsolul unui imobil situat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au găsite două obuze.

Potrivit IPJ Alba, “din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că lucrători din cadrul  unei societăţi comerciale, în timp ce efectuau lucrări de întreţinere a imobilului, au dezgropat o bucată proiectil exploziv calibru 100 mm şi o bucată bombă de aruncător calibru 82 mm, posibil provenite din timpul celui de-al doilea război mondial, funcţionale.

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au luat măsura ridicării materialelor explozive şi îndepărtării pericolului, conform competenţelor.

În continuare se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive”, faptă prevăzută de art. 37 al. 1, 2 şi 3, din Legea126/1995 privind regimul materialelor explozive.”

foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea