Un primar PNL din Alba, prins ”mort de beat”, NU a reușit să se ”înțeleagă” cu procurorii. Instanța a respins acordul

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Prins beat la volan pe 22 mai 2020, primarul comunei Ponor din județul Alba, reales la alegerile locale din 27 septembrie, a vrut să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, însă magistraţii Judecătoriei Aiud au respins cererea acestuia.

În urma respingerii, dosarul penal în care este cercetat primarul Bujor Petruţ (PNL) se va întoarce la procurorii Parchetului pentru continuarea cercetării penale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La data de 22 mai 2020, în jurul orei 20,30, în timp ce acţionau pe DJ 107 I, pe raza localităţii Ponor, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a declarat că a băut câteva pahare de vin. De asemenea, când a fost prins acesta conducea o maşina a primăriei, un autoturism Dacia Duster.

Petruţ Bujor a fost reales primar al comunei Ponor cu 366 de voturi, adică 72,61%.

”(…) respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba cu inculpatul PETRUŢ BUJOR, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, în dosarul de urmărire penală nr. 245/P/2020. Trimite dosarul de urmărire penală Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea continuării urmăririi penale. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 14 octombrie 2020”, se arată în soluţia pe scurt a magistraţilor Judecătoriei Aiud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419