// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un primar din Munţii Apuseni cere să se introducă gazul pentru a înlocui încălzirea pe lemne!

Un primar din Munţii Apuseni cere introducerea gazului pentru a înlocui încălzirea pe lemne!

În Munţii Apuseni este tradiţie ca locuitorii să se încălzească cu lemne. În ultimul timp, sursele de lemne din această zonă sunt din ce în ce mai puţine, contoare-si-conducte-de-gaziar lemnele tot mai scumpe. Aproape 60.000 de locuitori încearcă şi fac faţă tot mai greu acestei situaţii, mai exact necesităţii de a se încălzi cu lemne. Dacă înainte de 1989 se tot vorbea de faptul că trenul pe şină mare poate ajunge la Abrud şi la Cîmpeni printr-o salbă de tuneluri pe sub Dealul Mare, mă tot gândesc dacă gazul ar putea ajunge şi în Apuseni de la Zlatna sau Turda.

Cred că este o investiţie foarte mare, dar în acelaşi timp cred că cei care păstoresc aceste resurse naturale, atât în regim naţional sau privat, se vor gândi că acest lucru le va aduce câştiguri imediate şi destul de substanţiale, iar cei peste 60.000 de locuitori din zonă vor beneficia, de asemenea, de pe urma acestei investiţii. Ne este foarte greu să mergem în pădure să tăiem lemnele, să le transportăm, să le debităm în curte sau pe trotuare şi străzi – cei care stau la bloc, să le aşezăm, să le ducem ulterior în casă, la toate acestea adăugându-se mizeria şi deranjul pe care-l creăm.

Ne-ar fi mult mai uşor şi mai comod să apăsăm pe „un bumb” şi să avem căldură şi apă caldă în casă, practic la aceiaşi bani. Cred că toată zona îşi doreşte aşa ceva, consider că aproape toţi primarii îşi doresc aşa ceva pentru localităţile pe care le păstoresc. Se poate realiza aşa ceva pentru Munţii Apuseni? Să vedem dacă există interes!

Cu stimă, un primar interesat de Munţii Apuseni, Ioan Călin ANDREŞ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la Un primar din Munţii Apuseni cere să se introducă gazul pentru a înlocui încălzirea pe lemne!

 1. Sorin 07.01.2017 la 15:08

  Stie cat e o factura de gaz in lunile de iarna ?

 2. dolfi 07.01.2017 la 15:21

  Pff.. asa-i cand tai padurile fara cap… Sa va bage gazu aia la care le-ati vandut padurile (austrieci, etc.)

 3. andrei 07.01.2017 la 15:42

  i a intrebati l pe domnul primar din miile de hectare de padure care care le a avut cimpeniul cate mai are. din vreo 7000 hectare padure nu mai are nimic ptr ca el personal s a ocupat sa le vanda. si acum ca nu mai are padure vrea gaz.
  ha ha ha
  asta e populism ptr ca niciodata nu va ajunge gazul acolo intrucat costurile sunt foarte mari si nu vor putea fi amortizate nici intr o 100 de ani

 4. flori 07.01.2017 la 18:45

  Cine a tăiat pădurile fără cap, ala sa le tina de cald! Sa meargă toti sa planteze puieti, sa umple toate hectarele alea de păduri tinere si apoi sa aibă curajul sa ceara ceva. Toti au fost complici la crima pădurilor. Sa rabde!!!!

 5. mike 07.01.2017 la 19:32

  Flori — problema e, ca rabda cei nevinovati — cei ce au taiat si cei ce au vindut au bani si de gaz cei saraci nici de surcele — De acord cu reinpadurire — dar daca omenia intre oameni dispare( sau aplicarea corecta a legilor si pedeapsa aspra pentru cei vinovati) — istoria se va repeta dar cu alti actori —–

 6. HH 08.01.2017 la 4:19

  În primul rând cred ca ar trebui sa mă gândim la mediu, ar trebui ca pentru , sa zicem 10 ani, sa nu se mai taie lemn și atunci ar trebui concepute în toate zonele tarii sisteme alternative de încălzire !

 7. m 08.01.2017 la 4:43

  mai andres, traseistul politic al judetului!!! ar cam trebui sa-ti fie rusine de traseismul tau si ar trebui sa te retragi. dar se pare ca-ti place sa fi comparat cu fetitele de pe centura alba-iulia !!!

 8. Are gaz metan,dar plateste mult 08.01.2017 la 13:58

  D-le primar Andries stai cuminte cu ,,apasarea pe bumb,,ca gazul metan costa mai mult decat lemnele si in perioade cu frig mare ca acuma,ceasul contorului e-on se invarte ca s-a bagat presiune in conducte,dar caldura nu se prea face !Deci laso moale d-le Andries,caci caldura cu lemne e mai sanatoasa si nu se compara cu gazul metan. D-ta stii cat consta o revizie a alora de la gaz care dau cu pensula imbibata in sapun pe o mica conducta a cetateanului ?Un vecin recent a fost taxat cu 200 lei pentru verificare !Motii cei mai multi sunt saraci si atunci reanalizeaza primare intenti dvs.!

 9. cititorul 08.01.2017 la 17:48

  S-au taiat padurile fara mila,cate hectare de padure mai are primaria Campeni,Luati initiativa sa meargă toti sa planteze puieti, sa umple toate hectarele alea de păduri tinere si apoi sa aibă curajul sa ceara ceva. Toti au fost complici la crima pădurilor, gazul metan costa mai mult decat lemnele si in perioade cu frig mare ca acuma,ceasul contorului e-on se invarte.