Rămâi conectat

Curier Județean

Un portar al echipei de fotbal Oţelul Galaţi şi un jandarm din acelaşi oraş vor alerga timp de până la Alba Iulia, pentru a marca anul Centenar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un portar al echipei de fotbal Oţelul Galaţi şi un jandarm din acelaşi oraş vor alerga timp de două săptămâni până la Alba Iulia, pentru a marca Anul Centenar.

Alexandru Vlasie, care este şi militar, alături de colegul său Cristi Onofrei de la jandarmerie vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi ”Siret” Galaţi din campania anului 1916 şi vor trece prin mai multe garnizoane militare până la destinaţia finală.

Cei doi militari, Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi şi portar al echipei fanion a oraşului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galaţi vor începe ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie. Prin această acţiune vor să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit şi să aducă un omagiu bravilor soldaţi care au făcut sacrificiul suprem pentru ţară.

Timp de două săptămâni ei vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916. În maratonul lor se vor opri la garnizoanele militare din Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş. Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei o vor face prin Valea Buzăului, locaţie în care în data de 14 august 1916 la ora 22, soldaţii Regimentului 11 au intrat în regiune. Înaintarea se va face prin Sita Buzăului, unde vor face o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălăţeni.

Pe 1 decembrie cei doi militari din Galaţi îşi propun să intre în Alba Iulia, locul unde acum 100 de ani Marea Unire a avut loc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea