Un portar al echipei de fotbal Oţelul Galaţi şi un jandarm din acelaşi oraş vor alerga timp de până la Alba Iulia, pentru a marca anul Centenar

Un portar al echipei de fotbal Oţelul Galaţi şi un jandarm din acelaşi oraş vor alerga timp de două săptămâni până la Alba Iulia, pentru a marca Anul Centenar.

Alexandru Vlasie, care este şi militar, alături de colegul său Cristi Onofrei de la jandarmerie vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi ”Siret” Galaţi din campania anului 1916 şi vor trece prin mai multe garnizoane militare până la destinaţia finală.

ELIT

Cei doi militari, Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi şi portar al echipei fanion a oraşului, alături de Cristi Onofrei de la Jandarmeria Galaţi vor începe ”Maratonul Unirii” pe data de 17 noiembrie. Prin această acţiune vor să marcheze Anul Centenar într-un mod inedit şi să aducă un omagiu bravilor soldaţi care au făcut sacrificiul suprem pentru ţară.

Timp de două săptămâni ei vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916. În maratonul lor se vor opri la garnizoanele militare din Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş. Intrarea în regiunea istorică a Transilvaniei o vor face prin Valea Buzăului, locaţie în care în data de 14 august 1916 la ora 22, soldaţii Regimentului 11 au intrat în regiune. Înaintarea se va face prin Sita Buzăului, unde vor face o oprire la Crasna, fosta vamă cu Imperiul Austro-Ungar, cucerită de gălăţeni.

Pe 1 decembrie cei doi militari din Galaţi îşi propun să intre în Alba Iulia, locul unde acum 100 de ani Marea Unire a avut loc.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...