Rămâi conectat

Actualitate

Un polițist a fost mușcat de un șofer beat de BMW: Câți bani a cerut drept daune morale pentru dinții înfipți în mână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un polițist a fost mușcat de un șofer beat de BMW: Câți bani a cerut drept daune morale pentru dinții înfipți în mână

Un polițist din cadrul Poliției Sector 3- Secția 11 Poliție a reclamat pentru ultraj un șofer de BMW care l-a mușcat în momentul în care a vrut să-l încătușeze.

Pentru această obrăznicie, polițistul a cerut în instanță plata unor daune de 50.000 de lei din partea șoferului care l-a atacat.

Judecătorii de la două instanțe bucureștene au respins pretențiile agentului mușcat, considerând că sunt exagerate.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 septembrie 2021, pe o stradă din Sectorul 3 București (Nerva Traian). Echipajul de poliție a observat un autoturism BMW care circula sinuos, motiv pentru care i-au cerut șoferului să tragă pe dreapta. Omul s-a supus, a coborât din mașină, moment în care polițiștii au sesizat că miroase puternic a alcool.

Au cerut prin stație ajutor de la un alt echipaj de poliție de la care au solicitat un alcooltest, însă colegii nu au fost disponibili la acel moment. Ca alternativă, polițiștii i-au cerut șoferului să îi însoțească la cel mai apropiat spital pentru recoltarea de probe biologice.

Atunci a fost momentul în care șoferul băut s-a răzvrătit și a luat-o la fugă. A fost urmărit și în cele din urmă prins. În momentul în care unul dintre polițiști a vrut să-l încătușeze, șoferul s-a răzbunat și l-a mușcat de mână, provocând o rană care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

După noaptea de pomină, agentul Ștefan Curilă a depus plângere penală împotriva șoferului pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar dosarul a ajuns într-o primă fază la Judecătoria Sector 3 și ulterior la Curtea de Apel București.

Curilă a fost cel nemulțimit de prima sentință și a cerut și instanței superioare să se pronunțe în cauză. Agentul ceruse 50.000 de lei daune morale, însă instanța de fond i-a respins solicitarea, apreciată ca ”excesivă”. Nici în apel polițistul nu a avut câștig de cauză, judecătorii acordând doar 5000 de lei cu titlu de daune morale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea