Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un oier propus ministru al Agriculturii în Guvernul Cioloș. Cine este George Cățean și cum a ratat la mustață funcția de Senator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un oier propus ministru al Agriculturii în Guvernul Cioloș. Cine este George Cățean și cum a ratat la mustață funcția de Senator

Crescător de animale din județul Brașov, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, George Cățean (USR Plus) ar figura pe lista miniștrilor din Guvernul pe care-l formează acum Dacian Cioloș (USR Plus), a anunțat Antena 3, miercuri seara. În varianta de lucru, dacă la alte ministere sunt câte două propuneri pe listă, pentru Ministerul Agriculturii ar fi una singură, și anume George Cățean.

George Cățean, alături de cei doi frați ai săi, deține „Ferma Căţean”, din Rotbav, jud. Braşov, care are în proprietate peste 1.500 de ovine şi mai mult de 100 de vaci, produce brânzeturi şi preparate din carne, pe care le vinde în mai multe magazine proprii şi locale, precum şi în câteva magazine ale lanţului Carrefour.

„Sunt nepot de cioban. În momentul de față, avem un business în agricultură, împreună cu ceilalți doi frați, avem o fermă de creștere de vaci de lapte, precum și oi. Din 2013, facem și procesare, tot mereu am făcut și procesare, dar din 2013, suntem și furnizori ai unui retailer, pe produs tradițional. Este un business pe care l-am dezvoltat, un business cu o cifră de afaceri de câteva milioane, aproape un deceniu de activitate în acest domeniu, a putut dovedi faptul că se pot face lucruri și-n zona fermelor integrate pentru că asta este cheia, materia primă să o procesezi și mereu să faci și partea de comercializare”, așa se prezenta George Cățean (în foto), la momentul numirii sale ca secretar de stat MADR.

George Cățean a studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Este activ în mai multe organizații non-guvernamentale, cu implicare locală și regională.

În 2013, a fost coordonator al proiectului Transhumanța, proiect desfășurat în cinci țări de pe lanțul carpatic. În 2017, a hotărât să se implice în Platforma România 100, organizație în cadrul căreia a coordonat Comunitatea Tematică “Agricultură și dezvoltare rurală”. Începând cu 2018, s-a implicat în pregătirea și dezvoltarea viitorului partid politic PLUS în Regiunea Centru. A pus bazele rețelei naționale de responsabili rurali PLUS și a contribuit la programul electoral al candidaților din mediul rural.

Din 2019, este membru al Biroului Național PLUS, cu responsabilitate pentru mediul rural și organizare.

În decembrie 2020, George Căţean a candidat pentru un loc în Senat pe lista Alianţei USR-PLUS Braşov (din partea PLUS), însă redistribuirea voturilor l-a lăsat fără locul de senator.

George Cățean a fost destituit pe 8 septembrie 2021 din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu, emanată de dezertarea de la guvernare a miniștrilor USR Plus.

Acum, se pare, că este din nou în cărți, dar nu pentru funcția de secretar de stat MADR, chiar pentru cea de ministru al Agriculturii.

sursa: agroinfo.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea