Rămâi conectat

Curier Județean

Un nou proiect Erasmus+, câștigat de Primăria Alba Iulia. Se organizează selecție pentru a forma echipa de tineri din municipiu care să viziteze Irlanda de Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

erasmus primaria alba iuliaPrimăria Municipiului Alba Iulia a câștigat un nou proiect Erasmus+, pe care îl va desfășura alături de partenerul său transnațional, REACH Across (Derry, Irlanda de Nord), în perioada vacanței de vară.

Proiectul P.L.A.C.E. va implica 2 grupuri de tineri (din localităţile Derry şi Alba Iulia) care vor participa în comun într-un program de activități și evenimente educative care se vor desfăşura în cele două ţări participante, în perioada vacanţei de vară 2016.

Echipa tinerilor din Alba Iulia va participa la o vizită în localitatea Derry (Irlanda de Nord), în perioada 5-14 iulie, urmând ca în perioada 1-10 august, echipa tinerilor din Irlanda de Nord să viziteze Alba Iulia, tinerii români fiind de această dată gazde. Activităţile vizate vor încuraja cetățenia europeană activă, integrarea tinerilor, implicarea şi responsabilizarea acestora în viaţa comunităţii și încurajarea conștientizării diversității culturale.

Pentru constituirea echipei de tineri din Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia realizează o selecţie, în baza unor criterii ce vizează cunoaşterea limbii engleze şi rezultatele deosebite ale elevilor la învăţătură. În urma punctajului obţinut, se vor selecta 12 elevi (6 fete şi 6 băieți), iar rezultatul selecţiei va fi făcut public prin afişare în data de 21 iunie, în cadrul instituțiilor de învățământ participante, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Alba, pe site-ul oficial al primăriei, pe pagina oficială de Facebook a municipiului (https://www.facebook.com/primariaalbaiulia), cât și pe pagina oficială de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/place2016albaiulia). În situația în care participanți selectați nu confirmă prezența până la data de 24 iunie, se vor selecta următorii participanți, în ordinea punctajului obținut.

Pentru a fi unul sau una dintre cei 12 elevi selectați, trebuie să îndeplinești următoarele criterii:
– Să fi beneficiat de bursă de studiu sau bursă de ajutor social pe semestrul I al anului școlar 2015-2016 (bursele acordate pe criterii medicale nu pot fi luate în considerare, deoarece activitățile proiectului presupun uneori efort fizic mediu și călătorie cu avionul)
– Să ai cel puțin media 9.00 pe semestrul I al anului școlar 2015-2016
– Să ai media 10 la purtare pe semestrul I al anului școlar 2015-2016
– Dacă ai participat la olimpiade județene sau naționale, la limba engleză sau la alte discipline, vei avea un avantaj la punctajul final!

Ce alte condiții mai trebuie îndeplinite?
– Trebuie să fii disponibil/ă pentru a participa integral la toate activitățile proiectului: atât în luna iulie în deplasarea din Irlanda de Nord, cât și în luna august, când prietenii irlandezi vor veni la Alba Iulia. Nerespectarea acestei condiții va duce la obligativitatea de a returna întreaga suma cheltuită pentru participarea ta în proiect (aproximativ 1500 euro).
– Ambii tăi părinți trebuie să dea o declarație la notar, prin care își dau acordul pentru ieșirea ta din țară. În cazul divorțului sau decesului unuia dintre părinți, se vor aduce documentele justificative corespunzătoare.

Transportul, cazarea, masa și toate activitățile programului sunt asigurate integral din bugetul proiectului.

Data limită de înscriere este 15 iunie 2016, iar afișarea rezultatelor se va face în 21 iunie 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l Polițiștii din Sebeș au depistat un bărbat, din Săsciori, de 54 de ani, care conducea o mașină sub influența băuturilor alcoolice. După efectuarea testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,82 mg/l. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea