Un nou pod peste Mureş în comuna Ciugud, investiţia, pe PNDL 2, în valoare de peste 8 milioane de lei, aşteaptă avizul Ministerului Dezvoltării

Un nou pod peste Mureş în comuna Ciugud, investiţia, pe PNDL 2, în valoare de peste 8 milioane de lei, aşteaptă avizul Ministerului Dezvoltării.

Comuna Ciugud a făcut un prim pas în concretizarea unui nou proiect necesar comunității. A fost depusă documentația la APM Alba, în vederea evaluării impactului asupra mediului a proiectului ”Construire pod și drumuri acces în comuna Ciugud – DC 307”. Iată că și această investiție promisă de edilul comunei Ciugud parcurge treptat etapele necesare în vederea implementării.

ELIT

Proiectul va fi finanțat prin PNDL 2, valoarea lui se ridică la aproape 8,2 milioane de lei, iar documentația a fost trimisă la Ministerul Dezvoltării Regionale în vederea semnării contractului.

Malurile Mureșului, legate între ele de o construcție modernă

Podul va fi ridicat în extravilanul și intravilanul satelor Șeușa și Drîmbar, între DJ 107 C și DJ 107. El va avea o lungime totală de 133,9 metri și lățimea de 11,3 metri – care permite circulația autovehiculelor pe câte o bandă pe sens, precum și amenajarea a două trotuare, de o parte și de alta a căii rutiere, fiecare având lățimea de 1,9 metri.

Așa cum ne-a declarat primarul Gheorghe Damian, realizarea acestui proiect va aduce o schimbare în viața locuitorilor din Șeușa, Ciugud, Limba și o parte din Drîmbar, pentru că distanța spre și de la Alba Iulia s-ar scurta. ”Potrivit strategiei de dezvoltare a comunei Ciugud, în locul punții pietonale de la Şeuşa va fi construit un pod rutier peste râul Mureş. E necesar acest pod pentru că accesul din municipiul Alba Iulia spre Ciugud se face pe cele două poduri – de la Partoş şi de la Teleac. Prin urmare, locuitorii din satele Şeuşa, Ciugud, Limba şi o parte a celor din Drîmbar ocolesc peste 7 kilometri. Dacă acest proiect va fi implementat ar însemna că de la Şeuşa până pe strada Mărăşeşti, în Alba Iulia, vom avea de parcurs doar doi kilometri, mai precis 1.800 de metri, deci vom scurta mult distanța spre Alba Iulia.

Locuitorii comunei noastre vor economisi nu doar timp, ci și bani, iar mediul va fi mai protejat. Și cei care vin de la Daia Română și merg spre Alba Iulia vor scurta mult drumul”, ne-a declarat primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian. Așa cum se știe, comuna Ciugud este campioană la nivel naţional în atragerea de fonduri europene în mediul rural. Acest proiect al podului rutier peste râul Mureș se adaugă celor derulate până acum în comună, din fonduri europene, a căror valoare depășește 16 milioane de euro, adică bugetul comunei pe 50 de ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...