Un nou mod de a completa și depune online Declarația Unică: ANAF a lansat o nouă aplicație informatică
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un comunicat de presă prin care anunță un nou mod de a completa şi depune online Declaraţia unică, dezvoltând o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/.
Completarea şi depunerea declaraţiei unice prin această aplicaţie se poate realiza doar cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual.
ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicației dedicate completării și depunerii online a Declarației unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistrați simultan în sistem.
Reamintim că, în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte termenul limită pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice care realizează venituri extra-salariale (formularul 212) până la 31 iulie 2018.
Contribuabilii care depun electronic Declarația unică beneficiază de bonificația de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaþie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.
Sursa Legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Dezechilibru bugetar în Sănătate: Cheltuielile cu angajații, mai mari decât banii alocați pentru tratarea pacienților
Dezechilibru bugetar în Sănătate: Cheltuielile cu angajații, mai mari decât banii alocați pentru tratarea pacienților Sistemul de sănătate din România se află într-o situație în premieră: mai mulți bani pentru salariile personalului din spitale decât pentru tratarea pacienților. Casa Națională și Ministerul Sănătății au finalizat un plan de eficientizare a cheltuielilor care ar trebui să […]
Anul școlar 2025-2026 | Crește numărul de elevi în clasele de învățământ preuniversitar Potrivit unui proiect de lege, din anul școlar 2025-2026 clasele de învățământ preuniversitar ar putea deveni mai aglomerate. Proiectul ar urmă să modifice Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023. Documentul propune creșterea numărului de elevi din toate ciclurile de învățământ, adăugând câte doi […]
AMOFM: Absolvenții de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, au dreptul la 6 luni de șomaj
AMOFM: Absolvenții de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, au dreptul la 6 luni de șomaj Absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării […]