Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou focar de COVID-19 într-un spital: O asistentă de la UPU Cluj-Napoca, diagnosticată pozitiv cu coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

O asistentă de la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj-Napoca a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu.

”Situaţie dramatică la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj! O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Vestea bună este că mulţi dintre ei au primit primul rezultat şi este negativ” a scris pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu.

El afirmă că trebuie ca epidemiologii să găsească sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea.

Conform deputatului USR, sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj şi a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Judeţean Cluj.

”Pentru că nu se testează suficient de mult şi se prelucrează greoi probele, pacienţii suspecţi sunt plimbaţi prin UPU pe circuite unde sunt şi pacienţi cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major”, consideră Ungureanu.

Conform lui Ungureanu, personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecţie.

”Măştile speciale PFF 2 şi 3 sunt o raritate pe feţele personalului din UPU!”, relatează Emanuel Ungureanu.

”Trebuie să găsească însă epidemiologii sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea. URGENT! Avem încredere în ei!

Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj.

Pericolul de contaminare este major.

De 15 zile cer public și oficial planul de acțiune anti coronavirus de la Cluj, nu l-am primit deși sunt deputat de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, cu atribuții directe să caut soluții pentru ocrotirea sănătății populației!

Am auzit că a fost aprobat azi sau ieri un plan la nivel de prefectură, fără avizul epidemiologului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Fărăian. Foarte grav! Nu am primit acel plan oficial.

Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecție, conducerea Spitalului Județean, doamna Director Medical Golea și managerul Șușca nu au explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați și nu am auzit nimic despre proceduri de instruire pentru protecția infirmierelor, asistentelor, a medicilor.

Prefectul județului Cluj este ezitant și nepregătit pentru criza în care am intrat.

Șeful DSP Cluj, Moisescu s-a dovedit extrem de incompetent pe timp de pace, nu face față clar în războiul cu Covid 19!

Cu tot riscul pentru sănătatea mea voi face vizite neanunțate în spitalele Clujului pentru a încuraja personalul medical și pentru a evalua nevoile, pentru că autoritățile locale și județene nu comunică coerent problemele grave ale spitalelor din oraș sau județ.

Toți managerii numiți politic au grijă de scaunul lor, nu de personalul medical și pacienți.

În final, fac un apel către toți pacienții care sunt sau vor fi infectați cu Covid 19, luptați, personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj vă va ajuta, veți primi sprijin și în alte spitale!!!

Infectarea cu acest virus mizerabil nu înseamnă automat moartea.

Ne vindecăm de Covid 19, s-au vindecat mii, de toate vârstele!

Trebuie să ne rugăm unii pentru alții și să ne susținem unii pe alții!

Este esențial să protejăm personalul medical, ESENȚIAL, fac un nou apel la autorități să se mobilizeze și personalul să nu mai tacă.

La această oră, un singur medic din Spitalul Județean de Urgență Cluj și-a asumat public să critice modul defectuos în care este pregătit cel mai mare spital din Transilvania pentru lupta împotriva coronavirusului, medicul cardiolog, Alin Iliescu de la Clinica Medicală 1.(foto 3)

Eu îmi fac datoria cu toate resursele să salvăm cât mai multe vieți.

Cei care răspund de sănătatea publică din orașul Cluj-Napoca și pun interese meschine în fața interesului general, greșesc profund și vor răspunde aspru în fața istorie!

Situația de la Suceava ar trebui să fie un exemplu despre cum se gestionează catastrofal o situație de sănătate publică.

Personalul medical a fost ignorat de conducerea spitalului și acolo avem de-a face cu o situație foarte greu de gestionat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Cluj nu pare să învețe din greșeli! Acum orice greșeală costă vieți!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea