Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou focar de COVID-19 într-un spital: O asistentă de la UPU Cluj-Napoca, diagnosticată pozitiv cu coronavirus

Publicat

în

O asistentă de la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj-Napoca a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu.

”Situaţie dramatică la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj! O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus şi se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj. Mai multe asistente şi medici din sistemul de primiri urgenţe au fost testaţi pentru coronavirus şi sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Vestea bună este că mulţi dintre ei au primit primul rezultat şi este negativ” a scris pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu.

El afirmă că trebuie ca epidemiologii să găsească sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea.

Electrica Furnizare Discount

Conform deputatului USR, sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj şi a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Judeţean Cluj.

”Pentru că nu se testează suficient de mult şi se prelucrează greoi probele, pacienţii suspecţi sunt plimbaţi prin UPU pe circuite unde sunt şi pacienţi cu alte diverse patologii. Pericolul de contaminare este major”, consideră Ungureanu.

Conform lui Ungureanu, personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecţie.

”Măştile speciale PFF 2 şi 3 sunt o raritate pe feţele personalului din UPU!”, relatează Emanuel Ungureanu.

”Trebuie să găsească însă epidemiologii sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea. URGENT! Avem încredere în ei!

Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj.

Pericolul de contaminare este major.

De 15 zile cer public și oficial planul de acțiune anti coronavirus de la Cluj, nu l-am primit deși sunt deputat de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, cu atribuții directe să caut soluții pentru ocrotirea sănătății populației!

Am auzit că a fost aprobat azi sau ieri un plan la nivel de prefectură, fără avizul epidemiologului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Fărăian. Foarte grav! Nu am primit acel plan oficial.

Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecție, conducerea Spitalului Județean, doamna Director Medical Golea și managerul Șușca nu au explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați și nu am auzit nimic despre proceduri de instruire pentru protecția infirmierelor, asistentelor, a medicilor.

Prefectul județului Cluj este ezitant și nepregătit pentru criza în care am intrat.

Șeful DSP Cluj, Moisescu s-a dovedit extrem de incompetent pe timp de pace, nu face față clar în războiul cu Covid 19!

Cu tot riscul pentru sănătatea mea voi face vizite neanunțate în spitalele Clujului pentru a încuraja personalul medical și pentru a evalua nevoile, pentru că autoritățile locale și județene nu comunică coerent problemele grave ale spitalelor din oraș sau județ.

Toți managerii numiți politic au grijă de scaunul lor, nu de personalul medical și pacienți.

În final, fac un apel către toți pacienții care sunt sau vor fi infectați cu Covid 19, luptați, personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj vă va ajuta, veți primi sprijin și în alte spitale!!!

Infectarea cu acest virus mizerabil nu înseamnă automat moartea.

Ne vindecăm de Covid 19, s-au vindecat mii, de toate vârstele!

Trebuie să ne rugăm unii pentru alții și să ne susținem unii pe alții!

Este esențial să protejăm personalul medical, ESENȚIAL, fac un nou apel la autorități să se mobilizeze și personalul să nu mai tacă.

La această oră, un singur medic din Spitalul Județean de Urgență Cluj și-a asumat public să critice modul defectuos în care este pregătit cel mai mare spital din Transilvania pentru lupta împotriva coronavirusului, medicul cardiolog, Alin Iliescu de la Clinica Medicală 1.(foto 3)

Eu îmi fac datoria cu toate resursele să salvăm cât mai multe vieți.

Cei care răspund de sănătatea publică din orașul Cluj-Napoca și pun interese meschine în fața interesului general, greșesc profund și vor răspunde aspru în fața istorie!

Situația de la Suceava ar trebui să fie un exemplu despre cum se gestionează catastrofal o situație de sănătate publică.

Personalul medical a fost ignorat de conducerea spitalului și acolo avem de-a face cu o situație foarte greu de gestionat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Cluj nu pare să învețe din greșeli! Acum orice greșeală costă vieți!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare