Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou capitol în epopeea Transalpinei de Apuseni: Contestația pentru un contract de 23 de MILIOANE de euro, RESPINSĂ de CNSC

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou capitol în epopeea Transalpinei de Apuseni: Contestația pentru un contract de 23 de MILIOANE de euro, RESPINSĂ de CNSC

Contestația unuia dintre cei patru participanți la procedura de achiziție publică referitor la continuarea lucrărilor pe lotul II al DJ 107I, cunoscut ca și Transalpina de Apuseni, a fost respinsă de către CNSC.

Decizia CNSC a fost anunțată de vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan. ”Lotul 2 are constructor și vom semna în cel mai scurt timp contractul de execuție a lucrărilor”, a transmis reprezentantul instituției.

Lotul 2 al DJ 107 I are 36,5 km, pornind din Ponor, trecând prin Mogoș și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Comisia de licitația a desemnat drept câștigător firma Elis Pavaje SRL Petrești, care execută lucrărilor și pe lotul 1, între Aiud și Ponor. Contestația a fost formulată de asocierea Far Foundation SRL – Drumserv – Nomis 2003 SRL. CJ Alba poate semna contractual, chiar dacă reprzentanții asocierii decid să conteste în justiție decizia CNSC.

Elis Pavaje a avut o ofertă de 116,1 milioane de lei (circa 23 de milioane de euro), față de valoarea estimată de 122,3 mlioane de lei, fără TVA. Stadiul fizic de realizare a investiției pe lotul 2 este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometric, fiind împărțit în două loturi.

Consiliul Județean Alba a decis, anul trecut, să rezilieze contractele inițiale ca urmare a incapacității fostului antreprenor de a finaliza investiția după ce Societatea de Construcții Napoca SA Cluj-Napoca a intrat în insolvență și nu a mai reușit să ofere o garanţie de bună execuţie, în cuantum de 10% din valoarea contractului. Societatea din Cluj-Napoca a deschis două procese în justiție, prin care contestă deciziile CJ Alba privind rezilierea celor două contracte.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în: refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei; asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale; lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi; asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.); lucrări de amenajare a terenului. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Firma Elis Pavaje a preluat contractul și pe lotul 1, între Aiud și Ponor, pe o distanță de circa 40 de kilometri. Acest sector va fi finalizat până la sfârșitul anului 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea