Un medic prahovean, școlit la Sibiu, noul infecționist al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia
”Deși la Alba Iulia nu este un centru universitar, este un spital cu aparatură bună și cu dorință de dezvoltare, în care consider și eu că mă pot dezvolta, mult mai mult decât în orașe mari din țară”, a spus dr. Flavius Miclea.
Noul medic specialist în boli infecțioase al Spitalului din Alba Iulia este pasionat de pictură, iar în liceu a fost olimpic la biologie, fiind încă de atunci convins că va urma Medicina.
Dr. Flavius Marian Miclea trage un semnal de alarmă asupra consumului excesiv de antibiotice și transmite oamenilor să evite automedicația. ”Din păcate, oamenii consumă multe antibiotice, chiar și atunci când există, spre exemplu, o simplă durere de măsea, iar astfel se creează o rezistență, deloc benefică. Nu de puține ori, pacienții încep tratament cu antibiotic deoarece <au acasă, prin sertar>. În școli ar trebui, de asemenea, să existe o educație medicală sanitară, prin care să se promoveze inclusiv vaccinarea”, a spus dr. Flavius Miclea.
Având în vedere că în această perioadă există mulți pacienți care ajung la spital cu simptome respiratorii, unii fiind internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase cu gripă, dr. Flavius Miclea recomandă evitarea aglomerațiilor, limitarea deplasărilor, continuarea imunizării, consultarea medicului de familie în caz de suspiciuni, igiena adecvată a mâinilor, respectarea etichetei măsurilor igienico-sanitare în cazul tusei și strănutului, folosirea batistelor igienice și evitarea vizitării persoanelor cu simptome respiratorii.
Secția Boli Infecțioase funcționează într-o clădire separată față de corpul principal al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, recent renovată, astfel încât se respectă normativele în vigoare privitoare la circuitele specifice secției. Dotarea saloanelor și a sălilor de tratament este la nivelul cerințelor actuale, astfel încât confortul și calitatea actului medical este similară centrelor medicale de referință.
În Secția Boli Infecțioase se tratează o gamă largă de boli care au drept cauză agenți etiologici microbiologici, precum bacterii, virusuri, paraziți sau fungi. Aceste boli se pot răspândi direct sau indirect de la o persoană la alta. Se tratează și zoonoze, care sunt boli infecțioase ce se transmit direct de la animale la om sau indirect prin intermediul vectorilor. De asemenea, în cadrul secției și al ambulatoriului integrat se practică servicii profilactice, cu scopul de a preveni apariția sau agravarea unor patologii infecțioase. În secție lucrează un număr de șase medici și sunt 46 de paturi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
2 februarie 1958: Ultimii combatanți ai grupării de rezistență armată din Munții Apuseni, lichidați de forțele de represiune
2 februarie 1958: Ultimii combatanți ai grupării de rezistență armată din Munții Apuseni, lichidați de forțele de represiune În noaptea de 1 spre 2 februarie 1958, ultimii combatanți ai grupării de rezistență armată din masivul Vlădeasa – Munții Apuseni, sunt încercuiți de forțele de represiune în satul Traniș din comuna Valea Drăganului. Ca urmare a […]