Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un limbric nebărbierit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Există specimenul din titlu. L-am văzut duminică la televiziunea publică (TVR 1). Dezavuez (ca să mă exprim cu o eleganţă care lor le-a lipsit) obiectivele celor care au avut idioata idee să dialogheze cu neica-nimeni care răspunde la numele de A. Cornea. Cine o fi şi ce-o învârti frustratul respectiv, nu am habar, dar m-a convins că în loc de apă, bea venin, în loc de lapte, soarbe acid, iar cafeaua şi-o îndulceşte cu zoaiele altor frustraţi şi oameni de nimic.
Hipochimenul în cauză îşi scuipa revolta că alte televiziuni acordau prea mult spaţiu de emisie trecerii în eternitate a poetului Adrian Păunescu, pulveriza venin că sicriul maestrului Păunescu nu avea ce căuta la Ateneul Român şi „elogia” îmbrăcămintea preşedintelui Băsescu „afişată” lângă catafalcul inegalabilului poet Adrian Păunescu.
Ruşine pentru televiziunea publică care trăieşte din bani publici – deci şi ai noştri cei mulţi care-l iubim pe poetul Păunescu. Ruşine vouă TVR şi celor care n-au „permis” alocarea câtorva minute de emisie în direct de la înmormântarea poetului.
Băsescu – preşedintele care în garderoba lui n-a găsit decât puloverul bleu-sictir pe care să-l afişeze lângă catafalcul Poetului, mi-a lăsat un gust amar. Românul badea Gheorghe, badea Ion, când merge în priveghi îmbracă haina cea bună în semn de respect pentru el şi cel dus, iar urmaşii, mai ales copiii poartă doliu. Dacă preşedintele Băsescu n-a îmbrăcat ceva potrivit pentru asemenea momente, dovedeşte că nu are respect nici pentru mama lui îngropată de curând. Cât despre respectul ce-l poartă Poporului Român s-a văzut şi se vede în sintagma băsesciană „să trăiţi bine”!
Dacă în 1996, în coloanele ziarului „Unirea” eu îl proclamam pe Adrian Păunescu Preşedintele Poeziei Române, în 6 noiembrie 2010, cu de la sine putere, l-am înscăunat în faţa Catedralei din Alba Iulia, Preşedintele Poeziei Româneşti.
Îl informez pe limbricul nebărbierit şi pe alţi detractori că din sufletul şi pana păunesciană au ieşit 56 (cincizeci şi şase) de cărţi şi Istoria Literaturii Române i-a rezervat zeci de pagini.
La final întreb: Limbricii scriu? Şi pot vorbi?!…
Nicu MURGĂŞANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: MÂINE încep lucrările de asfaltare pe trei artere foarte circulate din Alba Iulia. Care sunt rutele ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE încep lucrările de asfaltare pe trei artere foarte circulate din Alba Iulia. Care sunt rutele ocolitoare Vineri, 22 februarie, încep lucrările de asfaltare pe străzile Octavian Goga, Decebal și Nicolae Bălcescu din Alba Iulia, traficul rutier urmând să se desfășoare pe rute alternative. Citește și: Achiziția a șase autobuze electrice și stații de încărcare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea