Un limbric nebărbierit

Există specimenul din titlu. L-am văzut duminică la televiziunea publică (TVR 1). Dezavuez (ca să mă exprim cu o eleganţă care lor le-a lipsit) obiectivele celor care au avut idioata idee să dialogheze cu neica-nimeni care răspunde la numele de A. Cornea. Cine o fi şi ce-o învârti frustratul respectiv, nu am habar, dar m-a convins că în loc de apă, bea venin, în loc de lapte, soarbe acid, iar cafeaua şi-o îndulceşte cu zoaiele altor frustraţi şi oameni de nimic.
Hipochimenul în cauză îşi scuipa revolta că alte televiziuni acordau prea mult spaţiu de emisie trecerii în eternitate a poetului Adrian Păunescu, pulveriza venin că sicriul maestrului Păunescu nu avea ce căuta la Ateneul Român şi „elogia” îmbrăcămintea preşedintelui Băsescu „afişată” lângă catafalcul inegalabilului poet Adrian Păunescu.
Ruşine pentru televiziunea publică care trăieşte din bani publici – deci şi ai noştri cei mulţi care-l iubim pe poetul Păunescu. Ruşine vouă TVR şi celor care n-au „permis” alocarea câtorva minute de emisie în direct de la înmormântarea poetului.
Băsescu – preşedintele care în garderoba lui n-a găsit decât puloverul bleu-sictir pe care să-l afişeze lângă catafalcul Poetului, mi-a lăsat un gust amar. Românul badea Gheorghe, badea Ion, când merge în priveghi îmbracă haina cea bună în semn de respect pentru el şi cel dus, iar urmaşii, mai ales copiii poartă doliu. Dacă preşedintele Băsescu n-a îmbrăcat ceva potrivit pentru asemenea momente, dovedeşte că nu are respect nici pentru mama lui îngropată de curând. Cât despre respectul ce-l poartă Poporului Român s-a văzut şi se vede în sintagma băsesciană „să trăiţi bine”!
Dacă în 1996, în coloanele ziarului „Unirea” eu îl proclamam pe Adrian Păunescu Preşedintele Poeziei Române, în 6 noiembrie 2010, cu de la sine putere, l-am înscăunat în faţa Catedralei din Alba Iulia, Preşedintele Poeziei Româneşti.
Îl informez pe limbricul nebărbierit şi pe alţi detractori că din sufletul şi pana păunesciană au ieşit 56 (cincizeci şi şase) de cărţi şi Istoria Literaturii Române i-a rezervat zeci de pagini.
La final întreb: Limbricii scriu? Şi pot vorbi?!…
Nicu MURGĂŞANU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

trento 9 noiembrie 2010 at 1:36

un articol penibil.

fane 9 noiembrie 2010 at 7:50

penibil e creierul tau, dar nu-ti dai seama!

dan capitan de plai 9 noiembrie 2010 at 10:41

ce vrei comunistule? ti-e rau?

Moisa Vasile 9 noiembrie 2010 at 7:59

Oameni care catalogheaza pe semeni lor cu epitete insultatoare pentru ca au opinini, dune sau rele, potrivite sau nepotrivite, sunt ei insusi mai jos, mult mult mai jos, infinit mai jos decit epitetele atribuite altora.
Cit despre Paunescu, acesta a primit in dar un mare har pe care insa de prea multe ori nu a stiut sa-l foloseasca cum trebuie, dar de morti numai de bine.

axinte 9 noiembrie 2010 at 8:34

Peste 5 ani, in afara de dei care au „trait” cenaclul, n-o sa mai stie nimeni de Paunescu. Si Moisa Vasile are dreptete! Inclusiv in ceea ce nu spune…

sfantuzutu 9 noiembrie 2010 at 8:39

Mai mult decat penibil .Atata timp cat nu poti sa respectii o opinie diferita de a ta si arunci asemenea invective unei persoane pe care nici macar nu o cunosti e pacat ca ai ajuns sa publici un articol . Acestia sunt formatorii nostri de opinie!!!!?????

croco 9 noiembrie 2010 at 17:49

test: aduceti-va aminte o poezie de A.P. Dar, va rog, nu din cele lansate la cenaclul flacara de catre cantautori. Va tine?

Comentariile sunt oprite