Un jandarm român instruiește polițiști ucraineni
Un ofițer din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri al Jandarmeriei Române a condus un curs de instruire în domeniul ordinii publice, susținut de reprezentanți ai patru state membre EUROGENDFOR (România, Spania, Franța și Portugalia).
Cursul, care a durat aproximativ o lună, a reunit participarea a peste 200 de polițiști ucraineni și s-a desfășurat la initiațiva Uniunii Europene, care a solicitat sprijinul EUROGENDFOR, în vederea stabilirii unor bune practici în domeniul ordinii publice.
Jandarmul român, maiorul Alexandru CONSTANTIN, este şeful Catedrei de Intervenţie Profesională din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.
La ceremonia de încheiere a stagiului au participat numeroase oficialităţi, printre care domnul Kenneth DEANE, şeful Operaţiunilor Civile din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, domnul Philippe RIO, comandantul Forţei de Jandarmerie Europene, precum şi domnul Alain SCOLAN, şeful departamentului Strategic al Misiunii UE de Asistenţă în Ucraina.
EUROGENDFOR reprezintă un instrument poliţienesc integrat condus de un Comitet Interministerial de Nivel Înalt, destinat îndeplinirii misiunilor de poliţie din diferite teatre de operaţii, inclusiv misiuni de stabilizare, în sprijinul Uniunii Europene (UE), Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) sau altor posibile coaliţii ad-hoc.
În anul 2015, România, prin intermediul Jandarmeriei Române, a deţinut Preşedinţia EUROGENDFOR.
În prezent, EUROGENDFOR are şapte state membre: Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România şi Polonia, un stat partener, Lituania şi un membru observator, Turcia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii