Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un hotel de cinci stele, cu 56 de camere, va fi construit la baza Domeniului Schiabil Șureanu, în ”Elveția României”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ski Şurianu, unul dintre cei mai mari administratori privaţi de pârtii, cu 11 kilometri de pârtii în Munţii Sebeşului şi Munţii Şureanu, judeţul Alba, a început lucrările de construcţii pentru un hotel de cinci stele, cu o capacitate de 56 de camere, poziţionat la baza domeniului schiabil şi are în plan să construiască şi o nouă pârtie începând cu anul viitor, potrivit ZF.ro

„Am făcut investiţii semnificative în domeniul schiabil Şureanu, am deschis un apres schi nou, acum lucrăm la un restaurant cu autoservire şi la construcţia unui hotel de 56 de camere, care va avea cinci stele şi care va fi deschis cel mai probabil în decembrie anul viitor. Am investit în noi scaune la instalaţia pe cablu, de tunuri de zăpadă nu avem nevoie pentru că avem zăpadă naturală“, a declarat pentru ZF Daniel Po­pescu, administrator al domeniului Şureanu.

Masivul Șureanu se află în extremitatea sudică a județului Alba, aproape de limita cu Vâlcea și Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11 kilometri. Amenajarea pornește de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei.

Domeniul Schiabil din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiții private. Aici există asistență Salvamont, școală de schi și snowboard, centre de închiriere, restaurante și câteva unități de cazare.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea