Rămâi conectat

Sport

Un Haiduc la Industria, pentru Liga a 2-a | Căpitanul găldenilor visează frumos: “Suntem realişti, dar dacă se poate, de ce nu!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căpitanul Industriei Galda de Jos, Claudiu Haiduc crede că în retur echipa condusă de Paul Ciucă, revelaţia turului Seriei a 5-a din Liga a 3-a, poate emite pretenţii la promovarea în eşalonul secund.Haiduc Industria Galda de Jos 3

Suntem realişti, ştim unde suntem, dar în acelaşi timp este clar că în mintea fiecărui coleg există gândul: «dacă se poatem, de ce nu?”», a dezvăluit fotbalistul planurile pentru primăvară. Industria reprezintă un model de succes în fotbalul judeţean şi din Ardeal, cu principiul sănătos al realismului, care însă a dat roade. “La fel ca în toamnă, vom aborda sezonul din aproape în aproape, pas cu pas. Meciurile dificile vor fi pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, Unirea Jucu sau CSM Sighet, dar acasă va fi foarte dificil să ne învingă cineva”, a spus fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Fenomenul “Panică la Galda” are ecouri extraordinare, deşi situaţia financiară a clubului nu epatează, fiind una decentă, în limitele rezonabilului, cu jucători care lucrează şi plătiţi numai o jumătate de an, pe perioada campionatului. “La Industria niciodată nu a fost presiune, totul s-a derulat firesc. Şi când am ajuns în Liga a 4-a nu ne-am propus să accedem imediat în Liga a 3-a, dar am reuşit. La fel a fost şi la jocul de baraj adjudecat la penalty-uri la Deva, când am jucat după principiul «fie ce o fi», fără a avea un obiectiv ferm. În primul an din eşalonul terţ ne-am zis să evităm retrogradarea, iar în vara trecută ne-am propus să terminăm la mijlocul ierarhiei şi uite, suntem sus, la 3 puncte de lider, deşi nu avem acelaşi condiţii financiare ca şi alte echipe din serie”, a mai spus Haiduc.

*Coleg cu internaţionalii Chiricheş şi Maxim

Produs al Unirii Alba Iulia, unde a fost coechipier cu I. Grozav, Hârceagă, Selagea sau Gh. Grozav (în diverse generaţii), Haiduc a evoluat timp de un sezon şi la Şcoala de Fotbal “Ardealul” Cluj, printre colegi fiind “internaţionalii” Chiricheş şi Maxim, plus Haiduc Industria Galda de Jos 2“pandurul” Al. Ciucur. A urmat revenirea în Alba, în Liga a 3-a, la CSM Sebeş, apoi haltele Europa Alba Iulia, Sportul Sebeş, Arena Alba Iulia şi Industria Galda, în majoritatea timpului evoluând în avanposturi, ca şi atacant. “Am ajuns în linia defensivă conjunctural. Eram la Galda, iar antrenorul Alin Hancăş avea probleme de efectiv şi m-a tras din acest motiv în apărare, de unde n-am mai plecat”, povesteşte jucătorul. Acesta a trăit pe gazon metamorfoza Industriei, care după un prim campionat în Liga a 3-a “timid” pe terenuri străine a devenit în toamnă “sperietoarea deplasărilor”, având un parcurs de senzaţie: prima în tur la capitolul punctelor externe, 16 (5 victorii), la egalitate la acest capitol cu… Performanţa Ighiu! “Avem o echipă ce se pliază pe asemenea stil de joc, cu jucători tehnici şi de vizeză în benzi, precum Cr. Bodea, Cernea, Frenţiu sau D. Lupşan”, a mai adăugat fundaşul central.

*Promovări cu Europa Alba Iulia şi Industria Galda!

După ce a acces în eşalonul terţ cu Europa Alba Iulia (2012) şi Industria Galda de Jos (2014), “căpitanul” trupei lui Paul Ciucă nădăjduieşte că bifeze o nouă promovare, de data aceasta în Liga a 2-a, asta după ce în vara trecută a avut o ofertă fermă de la… rivala Performanţa Ighiu, pe care a refuzat-o. “Mi-am zis să rămân la Industria, să nu-I dezamăgesc pe oamenii de la Galda”, a explicat Claudiu.

*”Ciucă ne-a dat încredere şi determinare”

Haiduc a preluat banderola de căpitan al Industriei la mijlocul sezonului trecut, de la mijlocaşul Bebe Medrea şi n-a mai cedat-o. “Antrenorul Paul Ciucă are meritul că ne-a transmis mereu încredere în forţele proprii, să nu ne fie frică de nimeni în teren, să ne luptăm cu adversarii, vorba aceea «ne luăm cu ei de gât», în sens sportiv”, a precizat Haiduc, ce are la activ 4 reuşite pe a treia scenă (unul în tur).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea