Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un gunoi de serviciu public tolerat de Primăria Municipiului Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un gunoi de serviciu public tolerat de Primăria Municipiului Alba Iulia

Nu trece săptămână lăsată de la Dumnezeu fără să primim pe adresa redacției sesizări despre mizeria care domnește în municipiul reședință de județ, Alba Iulia. De când serviciul de ridicare a gunoiului menajer a fost preluat de Asocierea RER Vest – Retim, mormanele de gunoi menajer sau chiar de deșeuri colectate selectiv ornează nefericit, iar vara și pestilențial, străzile orașului.

Nu, nu producem mai mult gunoi noi, albaiulienii, este vorba despre un set de factori în care lăcomia, nepriceperea și interesele politice se îmbină într-un tot „armonios”, spre „bucuria” și „confortul” albaiulienilor.

Citește și: Amendă de 25.000 de lei pentru firma RER Vest & Retim pentru gunoiale neridicate din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia doarme în timp ce DSP Alba îi face treaba

Lăcomia este a firmei prestatoare RER Vest – Retim, care a câștigat la a treia strigare (licitație organizată de Consiliul Județean Alba) operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos. A câștigat și serviciul de ridicare a gunoiului menajer și a deșeurilor colectate selectiv în zona 1, în care este și municipiul Alba Iulia, licitație organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba. Ne-am fi așteptat ca având aceeași firmă care operează și CMID de la Galda de Jos (la 15 km  distanță de Alba Iulia) și care adună și gunoiul, lucrurile să meargă strună.

Ei, aș, merg infinit mai rău decât pe vremea când gunoiul colectat în Alba Iulia trecea Carpații trebuind dus la Târgu Jiu, la peste 200 km distanță! Și tariful pe care-l plătim toți, persoane fizice, asociații de proprietari, firme este mult mai mare și se aude că se va majora iar.

Citește și: Județul Alba, „Vaticanul” gunoierilor: RER Vest – RETIM solicită oficial și cu nerușinare nerespectarea legii

Nepriceperea este a Primăriei municipiului Alba Iulia care, deși are pârghiile administrative necesare, inclusiv posibilitatea de a amenda firma non stop până la remedierea situației, nu face mai nimic, primarul declarând de câte ori este întrebat că nu el este cel care a ales firma de colectare!

E adevărat, nu a ales-o el. Au ales-o Consiliul Județean Alba și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris, care are și atribuții în a controla și sancționa, dacă este cazul, firma care prestează serviciul de colectare a gunoiului. Vedem, desigur, că este cazul, dar nu se face nimic. Poate nu face pentru că nu primește sesizări de la Primăria Alba Iulia? Cele două instituții ale administrației publice cărora le „mulțumim” zilnic pentru confortul asigurat prin aducerea RER VEST – Retim sunt conduse de foștii colegi ai primarului Pleșa în PNL Alba.

Citește și: VIDEO| PROTEST al angajaților RER VEST & RETIM de la Tărtăria: „Asta e o firmă de tot râsul”

Și cu asta ajungem la aspectul politic local al problemei, anume că Gabriel Pleșa nu dorește, făcând sesizări către ADI Salubris sau amendând firma adusă cu strădanie, să-și deranjeze foștii colegi de la care speră să-l reprimească în partid și să-l nominalizeze drept candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia la alegerile din 2024.

În așteptarea acelor alegeri, „bucurați-vă” din plin de consecințele „minunate” ale acestui joc economic și politic care se duce pe spinarea dumneavoastră!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea