Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un edil din Munţii Apuseni – „unicat” în România. La doar 48 de ani, este tatăl a 12 copii și are deja 4 nepoți!

Publicat

în

Un primar din Munţii Apuseni – „unicat” în România.

poiana-vaduluiPrimăria comunei Poiana Vadului a fost câștigată de social-democrați la alegerile din iunie, vârf de lance fiind chiar fostul viceprimar, liberal ajuns în funcție pe filiera vechiului PNL. După formarea noului și încăpătorului PNL, fostul primar Ilie Avram – cu trei mandate la activ, câștigate sub sigla PDL și fostul viceprimar, Beniamin Toader, ajuns în funcție prin vechiul PNL, nu au mai încăput pe aceeași listă, fiecare vizând mandatul de primar din 2016. În plus, promisiunile liberalilor cum că Ilie Avram și Beniamin Toader vor continua în aceeași formulă la Primăria Poiana Vadului nu au mai fost crezute de acesta din urmă, mai ales că în sat s-a auzit zvon de altă înțelegere post-electorală în vederea obținerii unei viitoare majorități în consiliul local.

Așa că Beniamin Toader a jucat după ”partitura” liberalilor, pe textul său însă, dându-le șah mat în trei mutări foștilor colegi liberali: cu o lună înainte de alegeri a părăsit PNL, a candidat din partea PSD și a fost ales primar. Acum, Consiliul Local Poiana Vadului este unul majoritar social-democrat cu 5 consilieri PSD, doi PNL,1 UNPR și 1 ALDE. Viceprimar, tot un social-democrat: Cosmin Claus Tolemeiu. Încă un exemplu că socoteala de prin laboratoarele electorale de la județ nu se potrivește cu realitatea din teren. Pe lângă așteptata revenire la Primăria Horea a fostului deputat Corneliu Olar, comuna Poiana Vadului, prin primarul Beniamin Toader,  este singura surpriză majoră din Munții Apusenbeniamin toaderi, unde PSD a înlocuit PNL-ul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul cu… 12 copii!

De fapt, noul primar din Poiana Vadului, la cei 48 de ani ai săi, nu este unicat doar prin faptul că a reușit să schimbe în roșu culoarea primăriei din ”Neagra”. Este unicat și prin faptul că e tatăl a… 12 copii! Unicat nu numai în administrația din județul Alba ci, extrapolând, cred că și din țară.

Cel mai mic, un băiat, are 7 ani, iar cel mai mare, tot băiat, are 29 de ani. De la două fete, care s-au căsătorit, are deja 4 nepoți. Optimist, este pregătit și pentru restul de 20 de nepoți cel puțin, pe măsură ce restul copiilor săi vor intra în rânduiala firească a firii, întemeindu-și câte un cămin, fiecare.

Beniamin Toader este, din 2001, administratorul și predicatorul bisericii penticostale din Poiana Vadului. Cum este într-o familie cu 12 copii? Afecțiunea și dragostea părinților se împarte, însă nu se împuținează. Zâmbetele și bunătatea se împrăștie, însă nu se risipesc. Părintele cu mulți copii este zdrobit de oboseală, dar totodată este fericit; este chinuit, însă ușurat; este foarte ocupat, însă liniștit lăuntric; este pururea în mișcare, însă și plin de pace în același timp. Nu numai pâinea este cea care se înmulțește, ci se înmulțesc și îmbrățișările tămăduitoare, sărutările drăgăstoase, respectul frățesc, râsetele firești, bucuria curată, emoțiile profunde…

Revenind la păstorirea comunei Poiana Vadului, primarul Beniamin Toader ne-a spus că oamenii care l-au ales i-au dat răgaz de doi ani să arate ce poate, ca proiectele lui să prindă contur faptic. Deocamdată a luat administrația în piept umblând la procese aflate deja pe rol, pe la Cluj-Napoca,  ambiționându-se să recupereze pădurile comunei din Măguri Răcătău, să redobândească dreptul de proprietate asupra terenurilor forestiere ce au aparținut de Poiana Vadului şi de care aceasta a fost deposedată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare