Rămâi conectat

Curier Județean

Un deținut din Penitenciarul Aiud condamnat la închisoare pe viață pentru omor deosebit de grav, a reușit să obțină eliberarea condiționată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat condamnat la închisoare pe viață, încarcerat la Penitenciarul Aiud a fost eliberat condiţionat, după aproape 18 ani de închisoare şi după ce a beneficiat, anterior, de comuntarea pedepsei în detenţie pe o perioadă de 25 de ani.

S. Josef a fost condmanat în 2001 la închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav. Bărbatul era închis din anul 2000, de când a comis fapta. În februarie 2018, pentru prima dată de la încarcerare, deţinutul a solicitat şi liberarea condiţionată. Instanţa de judecată i-a respins cererea pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile legale.

În iunie 2018, condamnatul a revenit cu o nouă solicitare şi a cerut comutarea pedepsei pe motiv că a împlinit vârsta de 60 de ani. Magistraţii i-au aprobat cererea şi au comutat în pedepsa de 25 de ani de închisoare. ”Instanţa constată că solicitarea petentului condamnat este întemeiată şi în consecinţă în baza art. 584 C . pr. pen. urmează a o admite şi a dispune înlocuirea pedepsei detenţiunii pe viaţă cu pedeapsa închisorii cu durata de 25 de ani. Instanţa va deduce din pedeapsa de 25 de ani închisoare durata executată de la data de 19.12.2000 la zi”, se susţine în decizia judecătorilor de la Aiud.

După două luni de la această decizie, acesta a înaintat o nouă cerere de eliberare condiţionată. Judecătoria Aiud a respins, însă, solicitarea acestuia. ”Din totalul de 9.131 zile închisoare condamnatul petentul a executat 6.392 zile, iar ca urmare a muncii prestate i se consideră executate 152 zile, având în total câştigate şi executate 6.946 zile.

Deţinutul este recidivist, iar pe durata executării pedepsei a fost sancţionat de 13 ori (pentru abateri ce se încadrează în categoria celor foarte grave, respectiv distrugere, lovire deţinut, fiind săvârşite în cursul anilor 1999-2012 ) şi a fost recompensat doar de 23 ori. Condamnatul a refuzat sau abandonat participarea la 5 programe (3 educative, 2 de asistenţă psihologică)”, a precizat instanţa din Aiud.

Bărbatul a avut câştig de cauză la Tribunalul Alba, unde a contestat hotărârea instanţei de fond. Astfel, luni, 24 septembrie 2018, deţinutul S. Iosif a fost eliberat condiţionat după 17 ani şi 9 luni de închisoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

80 de șoferi testați de polițiștii din Alba pentru alcool și droguri, prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 37.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

80 de șoferi testați de polițiștii din Alba pentru alcool și droguri, prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 37.000 de lei În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea