Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un deținut de la penitenciarul Aiud a spart geamurile camerei pentru că „nu are un coleg de cameră cu posibilități financiare pentru a-l ajuta”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un deținut de la penitenciarul Aiud a spart geamurile camerei pentru că „nu are un coleg de cameră cu posibilități financiare pentru a-l ajuta”

Un bărbat din Harghita, încarcerat la penitenciarul Aiud, va sta mai mult în pușcărie după ce a spart geamurile camerei în care era deținut.

În data de 18.06.2020, în jurul orei 13:10, în timp ce se afla în camera de deținere E1.22, pe secția E1 a Penitenciarului Aiud, inculpatul K., persoană privată de libertate, a spart geamul camerei de deținere, cauzând un prejudiciu în valoare de 48.81 lei.

Din declaraţia martorului, agent de penitenciare, rezultă că la data de 18.06.2020, în jurul orei 13.10, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe secția E1 a Penitenciarului Aiud, a primit un apel de la camera 22, de la un deținut care l-a anunțat să meargă la el la cameră, întrucât a spart geamurile camerei de deținere. S-a deplasat la camera respectivă, unde era cazat singur inculpatul, iar în interior a putut observa că cele două geamuri ale camerei de deținere sunt sparte, iar deținutul i-a spus că el a spart geamurile, întrucât nu are un coleg de cameră cu posibilități financiare pentru a-l ajuta.

Instanţa a ales pedeapsa închisorii şi nu a amenzii penale deoarece amenda ar fi total ineficientă de vreme ce nici o sancţiune cu închisoarea, cel puţin până la momentul prezent, nu a avut ca efect schimbarea comportamentului inculpatului şi reeducarea acestuia – în penitenciar fiind, a ales să săvârşească o nouă infracţiune.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea