Rămâi conectat

Politică Administrație

Un deputat de Alba s-a împrietenit cu celebra Sabina, eleva cu bentiță tricoloră. La 1 Decembrie o va găzdui la el acasă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vă mai amintiți povestea de anul trecut cu eleva din Covasna cu bentiță tricoloră care a devenit celebră după ce a iscat un scandal național pentru că a purtat provocator, la şcoală, o banderolă tricoloră de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni?

Numele ei este Sabina Elena și a acceptat invitația deputatului liberal de Alba, Călin Potor, de a participa împreună cu familia ei la sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia. Parlamentarul a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă, afirmând că și-a dorit să îi ofere elevei posibilitatea să petreacă câteva zile la Alba Iulia, într-un moment când sentimentul românesc este resimțit la cote maxime.

Călin Potor susține că o va găzdui pe Sabina la el acasă și intenționează să o ia cu el peste tot de 1 Decembrie. Vrea de asemenea să o prezinte lui Crin Antonescu și Victor Ponta, dacă aceștia vor fi prezenți la manifestări.

„Am invitat-o pe fetița care a purtat bentiță tricoloră în Covasna, Sabina Elena, împreună cu familia ei. Încerc împreună cu colegii mei să o prezentăm președintelui Antonescu, premierului Ponta. Pentru a-i asigura un sejur normal și plăcut la Alba Iulia, voi trimite în scris prefectului de Alba și ministerului de Interne, ca de 1 decembrie la Alba Iulia să fie drapele tricolore, să fie românism, să fie pace și înțelegere. Nu doresc partide îmbrăcate în verde, roșu, galben, albastru, portocaliu”, a povestit Călin Potor.

Fie că este vorba despre o acțiune electorală, de imagine, fie că este vorba exclusiv despre generozitate și dorința de a oferi un sejur “românesc” unei fete dintr-unul din județele cu majoritate maghiară din țara noastră, gestul parlamentarului a fost primit cu suspiciune de jurnaliștii aflați la conferința de presă.

Sabina a reprezentat în 2012 un pretext pentru reactivarea și alimentarea unor tensiuni istorice între extremiștii maghiari din România și extremiști din populația majoritară, povestea și imaginea ei fiind eficient  folosită într-o acțiune de manipulare, care a generat mai multă ură decât pace și reconciliere.

Și tocmai din acest motiv, când un politician, se “leagă” în acest fel de Sabina, devenită un simbol al tensiunilor inter-etnice dintr-o regiune preponderent maghiară din România, poate fi suspectat de cinsim și dorința de a câștiga prin acest gest capitalul electoral al conjudețenilor noștri, cunoscuți ca având tendințe naționaliste puternice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea