Un copil de 12 ani din Căpud-Teiuş, găsit spânzurat de o grindă în spatele casei
Potrivit IPJ Alba, ieri, 9 mai, orele 16.40 Poliţia oraşului Teiuş a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că la o locuinţă din Căpud a fost găsit spânzurat un minor în vârstă de 12 ani.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că într-o anexă situată în spatele locuinţei se află spânzurat, de o grindă, cadavrul minorului P.M.A., de 12 ani.
Cu ocazia examinării sumare a cadavrului, nu au fost observate urme de violenţă, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Alba în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei morţii.
Surse din anturajul familiei copilului susţin că motivul care ar fi putut contribui la gestul extrem al băiatului, este un eveniment petrecut cu câteva zile în urmă.
Duminică, 6 mai, copilul a lipsit de acasă, fără ca părinţii lui să ştie unde se află. În acea zi, împreună cu alţi copii din sat, ar fi intrat în clădirea şcolii din Căpud, printr-o crăpătură a zidului, de unde au luat biscuiţi şi lapte. Un sătean care i-a văzut pe aceştia în curtea şcolii în timp ce mâncau biscuiţi cu lapte, dându-şi seama de năzbâtia şcolarilor, i-a atenţionat că îi va pârî învăţătoarei şi părinţilor. Acest lucru se pare că l-a înspăimântat destul de tare pe P.M.A..
Mai târziu, băiatul i-a răspuns pe telefonul mobil, tatălui său vitreg, cu care a vorbit câteva ore. Minorul şi-a mărturisit fapta la telefon soţului mamei sale şi se pare că a fost convins de către acesta să se întoarcă acasă, promiţându-i că nu i se va întâmpla nimic.
Miercuri însă, copilul a fost găsit spânzurat de o grindă a şurii situată în spatele casei.
Din punct de vedere psihologic, niciodată un eveniment ca şi acesta nu este practic motivul care determină pe cineva să se sinucidă.
Cel mult, un astfel de moment are un rol declanşator al comportamentului autodistructiv, dar motivul real pentru acest gest este întotdeauna fondul emoţional, psihologic al individului. Şi acest băiat de 12 ani din Căpud era, se pare foarte vulnerabil, foarte sensibil, dacă o joacă de copii, până la urmă, a putut să îi creeze o asemenea teamă.
Aşadar, atenţie părinţi cum vă purtaţi cu copiii voştri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara Ioan Hădărig, scriitor și eseist originar din municipiul Aiud, județul Alba, a fost distins miercuri, 20 noiembrie 2024, cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, pentru volumul „ASTĂZI CERUL […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan