Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un complex nou de locuințe, cu spații comerciale și parcare subterană cu elevator, va fi construit în centrul municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia se află aprobarea documentaţiei PUZ – Construire locuințe colective cu spații comerciale și servicii la parter, pe str. Frederic Mistral nr.4, 5. Solicitarea a fost făcută de Filimon Ion, Filimon Elena, IBRINVEST SRL prin Ion Bogdan, Otvos Elenuța, Jidveian Ovidiu Viorel și SC Trans Tip SRL.

Documentaţia propune realizarea unui complex de locuinţe, servicii și spații comerciale în zona centrală a muniniciul Alba lulia, regim de înălțime maximă propus P+6.

Imobilul aflat în prezent pe spațiul pe care se va construi este inclus în listele monumentelor istorice la număr curent 281-cod LMI AB-ll-a-B-00097: Ansamblul urban „str. Trandafirilor” sf. Sec. XlX-inc. sec. XX și în zona de protecţie a monumentului înscris la nr. cit. 282-cod LMI AB-II-m-B-000144 „Casa Camil Velican”, str. Trandafirilor nr. 11 de la înc. sec. XX.

Imobilul este inclus în listele monumentelor Istorice – sit arheologic de categoria A – Aşezare civila (Canabae Municipium Septimium Apulense Praetorim consularis) din preajma castrului roman din sec. II-IV p.Chr. epoca romană cu COD LMI AB-I-m-A~ 00001.02, iar cod RAN – 1026.01.02.

Folosinţa actuală – arabil, curii construcţii – 2.999 mp. Clădirile existente pe terenul studiat, atât cele din frontul stradal, cât și cele din curte vor fi demolate.

Clădirile vor forma frontul stradal al străzii Frederic Mistral, amplasandu-se pe aliniament. La strada Trandafirilor se păstrează reglementările urbanistice conform PUD APROBAT CU HCL 81, ART. 20 DIN 26.02.2018. Clădirile se vor alipi la calcanele existente fata de limitele laterale, iar fata de limita posterioare se vor amplasa la min 3 m.

Frontul construit va fi completat la strada Frederic Mistral cu construcţii care să se încadreze în stilul arhitectural al centrului oraşului.

Regimul de înălțime propus pentru noile construcţii este P+4 pe tot frontul la strada Frederic Mistral, pe o lățime de 2.50 m și creste apoi la P+6 pe o lățime de 11.50 m. În interiorul parcelei etajele 5 și 6 sunt în consolă peste etajul 4 pe o lățime de 2.50 m. În incintă se va construi un corp cu regim de înălțime P+4. Funcţiunea propusa este servicii și spații comerciale la nivelul parterului și locuinţe la nivelurile superioare. Pentru accesul în curte și servituți se va crea un gang la nivelul parterului în frontul de la stradă cu lățimea de 8 m. De asemenea corpul din incintă va avea parterul retras.

Se vor realiza 33 locuri de parcare la nivelul solului în incintă și 12 locuri de parcare subterane accesibile cu ajutorul unui elevator pentru parcare subterană.

Accesul auto și pietonal se realizează din străzile Frederic Mistral și Trandafirilor. Toate clădirile vor avea prevăzute accese carosabile care sa respecte normele tehnice; în interiorul parcelelor se vor prevedea spațiile de parcare necesare, pentru a evita parcarea autovehiculelor pe drumurile publice; accesele vor fi directe. Accese pietonale se vor prevedea la toate clădirile; se vor prevedea facilitaţi pentru circulaţia persoanelor cu handicap care folosesc mijloace specifice de deplasare.

În incintă, accesul din strada Frederic Mistral va fi asigurat prin gang la nivelul parterului care permite și accesul pentru maşinile de intervenţie.

Construcţiile se vor branşa la toate utilitatile existente in zona.

In şedinţa Comisiei de organizare si dezvoltare urbanistică și în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 12.10.2018, s-a primit aviz favorabil, cu condiţia prezentării pana la aprobare a avizului Consiliului Judeţean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea