Rămâi conectat

Ştirea zilei

UN caz de COVID, depistat la o școală din Alba: O clasă întreagă trece la ore ONLINE

Ziarul Unirea

Publicat

în

UN caz de COVID, depistat la o școală din Alba: O clasă întreagă trece la ore ONLINE

O întreagă clasă a unui liceu din municipiul Blaj, județul Alba, va trece la sistemul de învățare online după ce unul dintre elevi a fost confirmat pozitiv COVID-19 în urma testării. Măsura de prevenție impusă de reglementările și regulamentele în vigoare se aplică începând de astăzi, 15 septembrie 2021.

La nivelul județului Alba, miercuri, 15 septembrie, s-au înregistrat 66 cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 și 9 pacienți, nevaccinați, se află internați la ATI, potrivit datelor transmise de DSP Alba.

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 21.845 de persoane confirmate, 20.717 persoane vindecate, 672 decese.

Marți, în Alba au fost prelucrate 474 de probe, 235 la DSP și 239 la SJU. Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 253.176.

Ce se întâmplă la apariția unui caz de Covid în clasă

Regulile în cazul apariției unui caz de COVID-19 într-o clasă sunt diferite în învățământul preșcolar și primar față de cel gimnazial și liceal. La apariția unei îmbolnăviri, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a și cei din liceu pot continua cursurile la școală doar dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală.

  • În cazul copiilor din preșcolar și a celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la școală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ.
  • Testarea se organizează în școală.
  • În cazul în care părinții refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă corsurile online până în ziua 14.
  • În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a celor de liceu, la apariția unui caz de COVID într-o clasă pot continua cursurile la școală elevii vaccinați anti-COVID și cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.
    Elevii nevaccinați vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.

Notă: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea