Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bust al fostului președinte SUA, Woodrow Wilson, va fi amplasat în Parcul Unirii din Alba Iulia. Mircea Hava: L-a preocupat soarta țărilor din Europa, în special a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bust al fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson, va fi amplasat în Parcul Unirii din Alba Iulia, în zona pasajului, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Mircea Hava.

Pe lângă acesta, va fi amplasat și un bust al lui Alexandru Vaida Voievod, dar și al unui francez, a spus Hava, fără să-i precizeze numele.

”La pasaj știți că sunt acele arce, pe care le păstrăm, altfel făcute, cu spot de lumină deasupra, și acolo vom plasa câteva busturi. Avem și privați care doresc să ”planteze” acolo un bust al cuiva care s-a ocupat de unire (…) Va fi al fostului președinte al Americii Woodrow Wilson care, de fapt, a fost unul dintre cei care au întors evenimentele să se întâmple ceea ce se întâmplă pentru că știți prea bine cum a fost și care a fost adevărata istorie (…) Este bine să marcăm locul acesta cu cineva care deși era peste mări și țări, peste oceane, l-a preocupat foarte mult soarta țărilor din Europa, dar în special soarta României. Nu știu de ce pentru că nu am ajuns până acolo”, a spus Mircea Hava.

De asemenea, el a precizat că toaletele ecologice din parc vor fi ridicate, iar alte grupuri sociale vor fi amenajate la pasaj, după ce restaurantul va fi răscumpărat.

De asemenea, aleea ca fi scoasă, iar zona va fi pavată cu piatră.

Corpurile de iluminat vor fi smart, iar lumina se va aprinde mai tare când se apropie cineva de ele.

Toți copacii mari vor rămâne în parc, iar între ei vor fi plantați alții. Zona verde va fi nivelata, însămânțată cu iarbă sau pus covor.

Thomas Woodrow Wilson (n. 28 decembrie 1856 – 3 februarie 1924) a fost cel de-al douăzeci și optulea președinte al Statelor Unite ale Americii (1913 – 1921). Un devotat prezbiterian, Wilson a devenit și un bun istoric și un specialist în științe politice.

În calitatea sa de reformator democrat, a fost ales guvernator al statului New Jersey în 1910 și președinte al Statelor Unite în 1912. În primul său mandat prezidențial (1913 – 1917) a contribuit esențial la crearea unui sistem de legi privind sistemul federal de rezerve (în engleză, Federal Reserve System).

Reales în 1916, în cel de-al doilea termen al său (1917 – 1921) s-a concentrat asupra participării țării la Primul Război Mondial și a realizării unei păci drepte bazată pe Dreptul popoarelor de a dispune de ele însele, concretizat prin „Patrusprezece puncte”. Acestea au fost însă aprig discutate la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Astfel, Tratatul cu Germania de la Versailles, extrem de dur din cauza exigențelor Franței, excludea poporul german din Dreptul popoarelor de a dispune de ele însele și din acest motiv a fost respins de Senatul SUA; în schimb, dispariția imperiului Austriac a fost oficializată prin tratatele de la Saint-Germain și de la Trianon, conform celui de-al 10-lea din cele 14 puncte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea