Rămâi conectat

Actualitate

Un borcan de miere lunar pentru copiii din grădinițe și școli primare – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parlamentarii vor ca mierea să devină o obișnuință în alimentația copiilor, așa că s-au gândit să readucă în discuție proiectul prin care cei mici să primească lunar, la școală, câte un borcan cu miere.

Parlamentarii vor să-i îndulcească pe copii cu un borcan de miere pe lună. De program ar urma să beneficieze preșcolarii și elevii din ciclul primar. România e cel mai mare producător de miere din Uniunea Europeană, însă, când vine vorba de consum, suntem pe ultimele locuri.

250 de mililitri lunar, spune proiectul, numai de la producătorii români autorizați. Practic, se modifică o lege mai veche, care prevede ca fiecare elev de la grădiniță sau din clasele I-IV să primească 60 g de grame de miere pe săptămână. Însă măsura este amânată din 2015, pentru ca nu mai sunt bani prevăzuți în bugetul Educației.

Peste 16 milioane de lei ar urma să aloce ministerul pentru această măsură. O veste bună și pentru apicultori.

România a devenit, în ultimii ani, producătorul principal de miere din Uniunea Europeană, depășind astfel țări precum Spania și Ungaria. Însă, când vine vorba despre consum, țara noastră ajunge la coada clasamentului. Până la 700 de grame de miere consumă fiecare român într-un an, mult prea puțin față de media statelor din Vest.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea