Un borcan de miere lunar pentru copiii din grădinițe și școli primare – PROIECT

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Parlamentarii vor ca mierea să devină o obișnuință în alimentația copiilor, așa că s-au gândit să readucă în discuție proiectul prin care cei mici să primească lunar, la școală, câte un borcan cu miere.

Parlamentarii vor să-i îndulcească pe copii cu un borcan de miere pe lună. De program ar urma să beneficieze preșcolarii și elevii din ciclul primar. România e cel mai mare producător de miere din Uniunea Europeană, însă, când vine vorba de consum, suntem pe ultimele locuri.

USR - Alegeri parlamentare 2020

250 de mililitri lunar, spune proiectul, numai de la producătorii români autorizați. Practic, se modifică o lege mai veche, care prevede ca fiecare elev de la grădiniță sau din clasele I-IV să primească 60 g de grame de miere pe săptămână. Însă măsura este amânată din 2015, pentru ca nu mai sunt bani prevăzuți în bugetul Educației.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Peste 16 milioane de lei ar urma să aloce ministerul pentru această măsură. O veste bună și pentru apicultori.

România a devenit, în ultimii ani, producătorul principal de miere din Uniunea Europeană, depășind astfel țări precum Spania și Ungaria. Însă, când vine vorba despre consum, țara noastră ajunge la coada clasamentului. Până la 700 de grame de miere consumă fiecare român într-un an, mult prea puțin față de media statelor din Vest.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419