Rămâi conectat

Curier Județean

Un bărbat, împreună cu fiul său, din Albac, reținuți de către polițiștii din Câmpeni, ca persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de pomi de Crăciun. Ar fi tăiat peste 800 de pomi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două persoane au fost reținute, de către polițiștii din Câmpeni, bănuite de tăiere ilegală și furt de pomi de Crăciun. În urma perchezițiilor la domiciliile acestora au fost găsiți 410 pomi de Crăciun, din cercetări rezultând că cei doi ar fi tăiat peste 800 de pomi de Crăciun.

Polițiștii din Câmpeni au luat măsura reținerii față de cele două persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de pomi de Crăciun, la domiciliile cărora au fost găsiți, în urma unor percheziții, 410 pomi de Crăciun. Din cercetări a rezultat că aceștia ar fi tăiat peste 800 de pomi de Crăciun. Vor fi prezentați în fața magistraților.

La data de 9 decembrie 2020, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni i-au reținut, pentru 24 de ore, pe un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, județul Alba și pe fiul său, în vârstă de 16 ani, care sunt cercetați pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În sarcina lor s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie – decembrie 2020, ar fi tăiat, fără drept și ar fi sustras 832 de pomi de Crăciun.

În plus, în sarcina bărbatului s-a reținut și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată după ce, în urma anchetei polițiștilor, a rezultat faptul că, în calitatea sa de administrator al unei societăți comerciale, ar fi eliberat avize de însoțire false, pentru a da o aparență de legalitate cu privire la proveniența pomilor de Crăciun, care în realitate, erau tăiați ilegal.

În cursul zilei de azi, 10 decembrie, cei doi reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Informații de background:

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, cu ocazia unor controale efectuate în teren, au fost găsiți 422 de pomi de Crăciun abandonați.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

La data de 07 decembrie 2020, polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au găsit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun, tăiați ilegal.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi

Bera Larisa

Publicat

în

Turiștii au luat cu asalt Băile Sărate de la Ocna Mureș: Nou record de clienți. Peste 2.300 de persoane/zi Băile Sărate de la Ocna Mureș au înregistrat un nou record ce turiști, datorită deschiderii piscinelor exterioare. Peste 2.300 de persoane au ales să își petreacă finalul de weekend la băile din oraș. Tot mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea