Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Ocna Mureș a aruncat cu toporul în mașina poliției!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Ocna Mureș a aruncat cu toporul în mașina poliției!

Un bărbat din Ocna Mureș care a provocat daune importante cu un topor unei autospeciale de poliție a fost condamnat penal. Iosif P. a primit, în 23 februarie 2024, pedeapsa amenzii penale în valoare de 1.500 de lei, pe care trebuie să o plătească.

De asemenea, acesta va trebui să achite aproape 3.500 de lei, bani cheltuiți pentru reparații la mașina poliției. Incidentul a avut loc în octombrie 2020, când o femeie a sesizat poliția în legătură cu faptul că la domiciliul ei se află fostul concubin care provoacă scandal.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Urmare a sesizării, patrula constituită la nivelul Poliției Oraşului Ocna Mureș s-a deplasat la faţa locului cu autospeciala de poliție, proprietatea I.P.J. Alba. La locul faptei, au fost identificate cele două persoane, respectiv persoana apelantă şi inculpatul, după care acesta din urmă a plecat spre domiciliul său (la aproximativ 200 de metri de locul unde a fost legitimat inițial), situat la imobilul cu nr. 11 de pe aceeași stradă, fiind urmat de echipajul sosit la fața locului.

Pe parcursul drumului, inculpatul a proferat injurii și amenințări cu moartea la adresa polițiștilor, iar în momentul în care a intrat în curtea imobilului său, a luat un topor, pe care l-a aruncat peste gardul ce împrejmuiește casa și a lovit autospeciala de poliție în care se aflau cei 4 polițiști, provocând daune materiale în zona aripii stângi și a parbrizului, în valoare totală de 3.474,93 lei”, se precizează în dosar.

Citește și: FOTO/VIDEO: Accident dur provocat de maşina Poliţiei Locale Alba Iulia

Fiind audiat în calitate de suspect şi de inculpat, acesta a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că era sub influenţa băuturilor alcoolice în acel moment şi nu îşi mai aminteşte cu exactitate toate detaliile. De altfel, acesta a ajuns și la închisoare pentru infracțiunea de ultraj comisă la adresa celor 4 polițiști. A fost condamnat definitiv în 4 martie 2021 la 1 an și 3 luni de închisoare cu executare, fiind liberat condiționat în septembrie 2021.

”Fapta săvârşită de inculpat prezintă un pericol social foarte ridicat, nu atât prin prisma urmărilor concrete produse, ci mai ales prin modalitatea în care acesta a acţionat. Astfel, cunoscând că în urma consumului de alcool are un comportament total inadecvat, a tratat cu totală indeferenţă acest aspect şi a aruncat cu toporul spre autospeciala de poliţie cu care poliţiştii s-au deplasat la locul unde acesta se afla nu în mod întâmplător, ci ca să atenueze conflicte generate tot de el.

Unul dintre aspectele relevante în ceea ce priveşte persoana inculpatului este trecutul său infracţional, care denotă o specializare a acestuia în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului. Practic, pedepsele pe care le-a executat nu doar că nu şi-au atins scopul, ci mai degrabă l-au specializat în perseverenţa sa infracţională”, astfel a fost caracterizat bărbatul de către instanța de judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea