Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat din Alba și-a TĂIAT iubita pe mâini și pe față, cu un cuțit. De ce nu-l poate pedepsi Justiţia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba și-a TĂIAT iubita pe mâini și pe față, cu un cuțit. De ce nu-l poate pedepsi Justiţia

Agresiunile asupra femeilor rămân deseori nepedepsite pentru că multe dintre victime îşi retrag plângerile formulate împotriva agresorilor. Un astfel de caz şocant s-a finalizat cu încetarea procesului penal faţă de un bărbat de 35 de ani din oraşul Teiuş, judeţul Alba.

Bărbatul a mai avut probleme penale, în 2011 fiind arestat preventiv sub acuzaţia de viol. În urmă cu circa un an de zile, Aurel A. a decis să se răzbune pe concubina sa pentru că aceasta nu a mai dorit să continue relaţia cu el.

Femeia a luat decizia de a se despărţi de acesta, în urma unei agresiuni fizice comise de către asupra ei, în luna ianuarie 2021. Bărbatul nu s-a resemnat cu despărţirea şi a continuat să o contacteze. Pe data de 7 mai 2021 a convins-o pe victimă să meargă la domiciliul lui din oraşul Teiuş.

Pentru că, iniţial, a fost refuzat, Aurel A. i-a spus că va merge în Sebeş şi „va băga cuţitul în fratele ei”, considerând că din cauza acestuia nu mai doreşte continuarea relaţiei. Un incident între bărbat şi fratele victimei a avut loc în seara respectivă, iar, în final, femeia a fost de acord să se deplaseze în Teiuş, după ce, în prealabil, îi fusese sustras telefonul mobil.

”Pe drum, între staţiile de carburanţi (…), persoana vătămată a reuşit să îşi recupereze telefonul mobil, moment în care inculpatul s-a enervat, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o tăietură în zona feţei şi patru tăieturi cu cuţitul în zona antebraţului stâng şi în zona palmei drepte. De frică, femeia i-a restituit telefonul mobil şi şi-a continuat deplasarea cu acesta, până în staţia de carburant (…), de unde inculpatul a solicitat telefonic un taxi, care i-a transportat până în oraşul Teiuş. Când au intrat în locuinţa inculpatului, acesta i-a dat telefonul mobil pentru ca aceasta să îi sune pe membrii familiei sale şi a-i anunţa că este bine, după care i-a adus apă pentru a se spăla de petele de sânge. I-a solicitat inculpatului să o lase să meargă la WC-ul din curtea locuinţei, şi, profitând de neatenţia acestuia, a alergat spre sediul Poliţiei Oraşului Teiuş, care se afla în apropiere. Când a ajuns pe scări şi a observat că sediul era închis, bărbatul a ajuns-o din urmă şi a convins-o să îl însoţească în locuinţa lui, trăgând-o de mână”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

În acea noapte, de frică, femeia a rămas la louinţa agresorului, ia a doua zi a revenit cu un taxi la domiciliul său din Sebeş. Femeia a depus plângere la poliţie şi apoi a mers la Serviciul de Medicină Legală Alba, unde i-a fost eliberat un certificat medical care a atestat că are nevoie de 8 – 9 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, a solicitat un ordin de protecţie, care a fost admis de instanţa de jduecată. Aurel A. a fost obligat să nu se apropie la mai puţin de 100 de metri de victima sa şi de fratele femeii pe o perioadă de trei luni.

Dosarul penal a avansat astfel încât, în martie 2022 bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe. Fapte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Surpriza a venit la primul termen al procesului, în 20 iunie 2022. Victima a anunţat că îşi retrage plângerea formulată împotriva bărbatului, astfel încât instanţa nu a avut decât să constate încetarea procesului penal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea