Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a scăpat de judecată după ce a sustras doi copaci căzuți: Cu doi copii acasă, avea nevoie de lemne pentru a-și încălzi locuința

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a scăpat de judecată după ce a sustras doi copaci căzuți: Cu doi copii acasă, avea nevoie de lemne pentru a-și încălzi locuința

Un bărbat din Alba a scăpat de un proces pentru furt de arbori, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj au cerut renunțarea la urmărirea penală.

În data de 9 mai 2022, magistrații Judecătoriei Blaj au admis cererea procurorilor, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

S-a reținut, în fapt, că la data de 01.03.2022, suspectul s-a deplasat cu tractorul personal la care era atașată o remorcă, în pădurea situată pe raza satului Bălcaciu, în locul numit „Rec”, unde a găsit doi arbori de esență stejar carpen, scoși din rădăcini din cauza fenomenelor meteorologice, cu diametrele la cioată de 34, respectiv 20 de cm și volumul total de 0,99 mc.

Suspectul a încărcat arborii în remorcă, iar în jurul orei 19.30, în timp ce se deplasa spre localitatea Bălcaciu, a fost oprit de organele de poliție.

Din adresa emisă de Ocolul Silvic a rezultat că valoarea prejudiciului cauzat prin scoaterea arborilor din rădăcini (compus din valoarea pagubei și valoarea funcțiilor pădurii nerealizate) este de 650,46 lei cu TVA, iar valoarea prejudiciului cauzat prin furt este de 210.57 lei cu TVA.

În calitate de suspect, bărbatul a recunoscut și regretat comiterea faptelor, iar în cursul urmăririi penate, a achitat în întregime prejudiciul cu care Ocolul Silvic s-a constituit parte civilă, în cuantum de 650,46 lei, și a depus la dosar chitanța doveditoare. A menționat că are doi copii și avea nevoie de lemne pentru a-și încălzi locuința.

În situaţia de faţă şi judecătorul de cameră preliminară constată că, în raport de împrejurările concrete de săvârşire a faptei, de obiectul infracţiunii şi de urmarea produsă, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracţiunii, astfel încât nu există un interes public în urmărirea faptei de faţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea