Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un albaiulian reprezintă interesele studenţilor din România. Vezi cum a influenţat Statutul Studentului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Dragoş este albaiulianul care a ajuns la Bucureşti în postura de Preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) din august 2012. Prin această funcţie tânărul în vârstă de 25 de ani reprezintă drepturile şi interesele studenţilor la nivel naţional. Prin afilierea Federaţiei la Organizaţia Europeană a Studenţilor, Mihai poartă cuvântul studenţilor români pentru a fi ascultaţi şi la nivel European.

Cea mai importantă realizare a organizaţiei a fost făcută publică ieri când site-urile naţionale de ştiri au preluat un comunicat de presă al organizaţiei care se referă la Statutul Studentului adoptat prin Ordin de Ministru. Acesta are caracter obligatoriu pentru toate universitățile din România. Statutul Studentului oferă acestora dreptul de a fi informaţi  cu privire la programă și la modalitățile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenților. Profesorii sunt de asemenea obligați să publice și să respecte baremul de notare. Studenții care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o modalitate de evaluare separată, adaptată nevoilor lor, cu respectarea cerințelor cursului.

Alături de colegii săi a influenţat Legea Educaţiei Naţionale prin propuneri si activităţi de lobby. Proiectul iniţial cuprindea puţine prevederi avantajoase pentru studenţi, iar unele articole care ţin de drepturile lor au fost introduse la iniţiativa ANOSR.

Studenţii din Alba care se simt nedreptăţiţi au posibilitatea să apeleze la Liga Studenţilor care va transmite mesajul la ANOSR. Albaiulieni pot participa la viaţa civică şi studenţească prin semnalarea oricăror nereguli dar şi exemple de bună practică pe site-ul organizaţiei.

„Am ajuns preşedinte ANOSR după 5 ani de activitate în organizaţii studenţeşti, trei la
nivel local şi două la nivel naţional. M-a ajutat mult şi experienţa din Consiliul Elevilor de la Colegiul National Horea, Cloşca şi Crişan. Din fericire am avut norocul să particip la obţinerea unor rezultate importante de către federaţie, însă până la a avea un învăţământ superior care să răspundă cu adevărat nevoilor noastre mai sunt foarte multe de făcut. Din păcate suntem învăţaţi că nu putem schimba nimic, iar asta este nu doar fals ci şi periculos pentru evoluţia societăţii. De fapt se pot face schimbări, iar succesul este direct proporţional cu gradul de unitate şi determinare în lupta pentru drepturile care ni se cuvin. Sper ca tot mai mulţi tineri să se implice în organizaţii studenţeşti şi alte structuri şi să contribuie la viaţa civică din România!” a declarat pentru Ziarul Unirea, preşedintele ANOSR Mihai Dragoş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea