Rămâi conectat

Curier Județean

Un albaiulian dornic de câștig, înșelat cu 3.000 de euro prin metoda mașinii de cusut Zinger. Țeparul a fost reținut

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ieri 23 septembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Bucureşti, a poliţiştilor Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba, a poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu şi a luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Sibiu, au reuşit identificarea şi reţinerea autorului unei fapte de înşelăciune cu modul de operare „Zinger”, comisă la data de 17 septembrie 2013.

Victima șarlatanului a fost un cetăţean din municipiul Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, “în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că Nicolae Florin S., de 35 de ani, din comuna Moşna, judeţul Sibiu, cunoscut cu antecedente penale, a postat pe raza municipiului Alba Iulia, mai multe afişe prin care anunţa faptul că mai mulţi  colecţionari  germani  achiziţionează, la preţul de 50.000 euro, maşini de cusut vechi.

Victima din Alba Iulia l-a contactat telefonic pe Nicolae Florin S., oferindu-i spre vânzare o astfel de maşină de cusut.

Pentru a se realiza tranzacţia Nicolae Florin S. i-a cerut victimei să se deplaseze în municipiul Blaj de unde trebuia să cumpere, de la o persoană indicată de el, un certificat de autenticitate, act care urma să însoţească maşina de cusut, în momentul tranzacţiei.

Victima, a plătit unui complice al învinuitului, suma de 3.000 de euro, contravaloarea certificatului de autenticitate, iar ulterior a încercat să-l contacteze telefonic pe învinuit care însă nu i-a mai răspuns, moment în care a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

În data de 23 septembrie 2013, a fost efectuată o percheziţie la un imobil din municipiul Sibiu, unde învinuitul locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, mai multe telefoane mobile despre care există suspiciunea că au fost folosite în activitatea infracţională, înscrisuri, un laptop,  peste 1.000 de fluturaşi cuprinzând anunţul de achiziţionare de maşini de cusut vechi contra sumei de 50.000 de euro precum şi 100 de fluturaşi prin care o companie de publicitate anunţă angajarea de elevi/studenţi, pentru lipirea de pliante.

Faţă de învinuitul Nicolae Florin S. a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215  alin 1 şi 3 din Codul Penal şi a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 24.09.2013, să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lui activităţi infracţionale precum şi în vederea identificării ţi tragerii la răspundere penală a complicilor săi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea