Rămâi conectat

Actualitate

Ultimul weekend pentru schi, la Domeniul Schiabil Șureanu

Bogdan Presecan

Publicat

în

SureanuDomeniul Schiabil Şureanu

Evaluare generală: cu toate că zăpadă încă mai există pe pârtii, la Șureanu sezonul se va închide după acest weekend de 14-16 martie 2014. Este o închidere prematură, cea mai timpurie de până acum, datorită încălzirii accentuate a vremii și, în general, datorită iernii foarte blânzi pe care am parcurs-o. Așadar mai putem schia în acest weekend, după care vom aștepta sezonul următor, în care sperăm să avem mult mai multă zăpadă. Pentru detalii despre starea pârtiilor și a drumului, contactați personalul Domeniului Schiabil Șureanu (tel. 0258 738 121 sau 0258 738 102) sau intrați pe www.schisureanu.ro

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa: drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul se află într-o stare tot mai dificilă, dar încă practicabilă de către orice tip de mașină. Sunt multe porțiuni cu noroi, cu gropi și cu șanțuri, dar ele pot fi parcurse. Atenție, însă, la mașinile cu gardă joasă!

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: 7 din cele 9 pârtii vor fi funcționale în acest weekend (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4), ca și teleschiul și telescaunul care le deservesc (zilnic între orele 10.00 – 17.00). Pârtiile S_1 și S_2 vor fi închise. Există porțiuni de gheață, iarbă și pietre pe multe pârtii, așadar se poate schia, dar cu prudență. Stratul de zăpadă bătătorită are doar câțiva centimetri. Zona de off-piste este aproape inaccesibilă, întrucât stratul de zăpadă de tip powder este înghețat și insuficient.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo(www.yr.no, www.freemeteo.com), la Șureanu va fi vreme foarte frumoasă vineri și sâmbătă, urmând ca Duminică să înceapă ninsori ușoare. Temperaturile se vor încadra între -3 și 10 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată de condițiile meteo.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:

– păstrați o atenție sportită pentru tronsonul de drum între lacul Oașa și pârtii.

Arieşeni (Vârtop și Nucet)

Evaluare generală: la Arieșeni, sezonul de schi s-a închis deja, datorită stratului insuficient de zăpadă. Ne dorim ca, în sezonul următor, să avem acea zăpadă abundentă, caracteristică acestei regiuni, astfel încât sezonul de schi să fie pe măsura tuturor așteptărilor.

Informații furnizate de Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea