Rămâi conectat

Politică Administrație

Uitați-vă la oameni, la caractere, la fapte, când alegeți!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uitați-vă la oameni, la caractere, la fapte, când alegeți!

Asistăm în ultima vreme la o degringoladă informațională, menită să destabilizeze întregul echilibru și asa destul de fragil, în care se află societatea românească. După luni de spaime și izolare, în care am înțeles multe despre noi înșine și n-am înțeles aproape nimic despre ceeace se întâmplă, constatăm că teama care ni s-a indus și apoi impus (mai nou, prin lege), e arma cea mai puternică a celor ce ne vor supuși și usor de condus. Platon spunea că „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.” E atât de evidentă mediocritatea celor care ne conduc, și atât de revoltătoare aroganța cu care aceștia ne tratează!

Se umple paharul, spunea cineva zilele trecute, dar oare preaplinul și pelinul acestuia vor fi suficiente pentru ca noi, românii să schimbăm de la temelie totul? – acest “tot”, însemnând, în primul rând, felul în care gândim, acționăm și ne asumăm responsabilități,  atunci când avem posibilitatea s-o facem. Anul 2020 a fost și este un an greu, bulversant, dar e anul în care putem face schimbările dorite.

Am adunat cu toții, în ultima vreme, revolte justificate, pe care uneori le-am revărsat în spațiul virtual, dar totul nu e decât o furtună într-un pahar cu apă, dacă ne mulțumim cu atât.

Candidând la funcția de primar în 2016, spuneam blă jenilor: „Cândva, de aici a răsărit soarele românilor. Deschideți ochii!!! De votul vostru depinde!” Reiau acest îndemn, spunându-le că sunt alaturi de ei, pentru că doar împreună, putem! De aceea am decis ca în acest an să candidez din nou la funcția de primar al municipiului Blaj din partea partidului ALDE.

Libertatea de exprimare este un drept fundamental, pe care nimeni nu are voie să-l suprime prin intimidări sau constrângeri. Candidând, am vrut ca oamenii să înțeleagă asta. Alternativa politică, dar și maturitatea politică a candidaților, face ca exercițiul electoral să fie unul sănătos. Cineva afirma recent pe fb că la Blaj va fi blat politic în campania electorală  pentru alegerile locale. Eu nu cred că se va întâmpla asta. Nimeni nu-și poate permite să fie atât de lipsit de demnitate și să-i desconsidere într-atât pe cetățenii orașului, încât să acceadă la așa ceva. Disputa și alternativa politică pot fi constructive, cei 4 ani de mandat în Consiliul local mi-au demonstrat acest lucru. Atunci când binele blăjenilor devine din lozincă, fapt, lucrurile se mișcă în direcția bună. Spun asta și pentru că o parte dintre obiectivele echipei ALDE, pe care le-am prezentat cetățenilor în campania electorală din 2016, au fost transformate în proiecte, propuse de actualul primar în consiliul local și pe care le-am votat bucuros. Aș aminti aici, accesarea fondurilor europene, reabilitarea liceelor tehnologice, construirea pasarelei peste calea ferată, sprijinirea financiară a sportului practicat de elevii școlilor din Municipiul Blaj.

Perioada de izolare pe care am traversat-o a fost un prilej de introspective pentru fiecare dintre noi. Ne-am redescoperit valorile, lucrurile care au cu adevărat importanță pentru viață și suflet. Viața e prea scurtă pentru jumătăți de măsură. Timpul nu stă în loc, așteptând să luăm deciziile aducătoare de bine. Nu ne mai putem permite să mușcăm unii din alții, în virtutea unor obișnuințe sau interese  electorale.

Încercați să ne cunoașteți pe fiecare dintre cei care candidăm la funcțiile de primar sau consilieri locali, să vedeți cine suntem, cum gândim, ce părere au despre noi oamenii care ne cunosc. Puneți apoi în balanță tot ce știți sau veți afla în acest sens și decideți în cunoștință de cauză. Nu vă cramponați de numele partidelor pe listele cărora candidăm, pentru care aveți sau nu simpatii, de idea că oamenii trebuie glorificați atunci cțnd, de fapt își fac treaba sau de spaima că un altul nu va continua proiectele bune începute. Uitați-vă la oameni, la caractere, la fapte, când alegeți.

Despre mine n-o să spun prea multe acum, doar că: mă numesc Silvia Marcu, sunt profesor și antrenor de volei de peste 30 ani, ani dedicați sportului de performanță și mai ales sportivilor, iar în prezent coordonez ca director activitatea Clubului Sportiv Școlar  Blaj, un club mic dar cu suflet mare și rezultate remarcabile. Sunt și antreprenor, având o afacere de familie și de suflet, în domeniul produselor de patiserie.

 De 4 ani sunt consilier local în Consiliul Local Blaj din partea partidului ALDE.

 Și mai ales și nu în ultimul rând, am o familie extraordinară, care îmi este alături tot timpul.

Toate acestea îmi compun într-un mod armonios viața și mă împlinesc sufletește. Îmi propun în săptămânile următoare să vă invit în universul meu, pentru a-mi cunoaște și înțelege valorile și mai ales ceeace mă definește ca om.

Silvia MARCU, candidat ALDE la funcția de primar al municipiului Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea